Anunt important despre BULETINELE DE IDENTITATE! Ce nu mai poti face incepand de acum

Parlamentarii ALDE si PSD au elaborat si depus o propunere legislativa pentru modficarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 97/2005, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitateale cetatenilor romani. Aceasta initiativa propune reglementarea eliberarii in exces a actelor de identitate la aceeasi adresa si face referire la obiceiul de a comercializa dreptul de luare in spatiu.

   

Initiatorii propun ca emiterea unei carti de identitate sa tina cont de numarul de persoane/locuinta precum si a unor exigente minimale pentru locuinte, statul avand dreptul sa refuze emiterea unei carti de identitate la o anumita adresa, daca aceasta nu intruneste conditiile.

Aceasta propunere vine, dupa ce, in urma referendumului au iesit la iveala situatii iesite din comun, la o singura adresa din Bucuresti fiind inregistrate 5.000 de persoane. Biroul Electoral Central a explicat ca este vorba de persoane din Republica Moldova, care trebuie sa aiba domiciliul in Romania pentru a putea obtine cetatenie romana.