Anunt despre pensii: toti pensionarii vor fi afectati! Se anunta scaderi: cine va primi mai putini bani in fiecare luna

Noul proiect de lege al pensiilor este finalizat si va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, a declarat premierul Romaniei, Viorica Dancila.

   

Guvernul intentioneaza sa faca mai multe modificari referitoare la pensii incepand cu 1 iulie 2018. Astfel:

– de la 1 iulie valoarea punctului de pensie va creste de la 1.000 la 1.100 de lei. O noua majorare urmeaza a fi facuta in 2019, cand punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei, iar in 2020 acesta va urca la 1.775 lei;

– pensia minima va creste de la 520 la 640 de lei;

– persoanele care nu au cotizat minimum 10 ani vor avea o pensie minima garantata de 520 de lei, care insa nu va creste odata cu punctul de pensie;

– varsta de pensionare va ramane neschimbata;

– premierul Viorica Dancila a subliniat ca toate pensiile urmeaza sa fie recalculate, pe principiul „la munca egala, pensie egala”. Este posibil astfel ca unii pensionari sa se trezeasca cu pensiile micsorate.

„Nu mai trebuie să existe niciun fel de diferenţiere între oameni care au avut aceeaşi meserie, care au acelaşi stagiu de cotizare, care au aceeaşi vârstă de pensionare doar că au ieşit la pensie în ani diferiţi şi, în aceste condiţii, s-au trezit şi cu pensii diferite”, a declarat ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu.