Anunţ ANM de ultimă oră! Temperaturi scăzute şi ninsoare în aproape întreaga ţară

Meteorologii nu vin deloc cu veşti bune! A fost emisă o informare meteo de ultimă oră, cu privire la schimbările din următoarele zile. Începând de astăzi sunt aşteptate precipitaţii mixte în vestul, centrul şi nord-estul ţării, ulterior ajungând în întreaga ţară.

   

Informare meteo: 29 octombrie, ora 14:00 – 01 noiembrie, ora 10:00
Începând de azi, 29 octombrie, şi până vineri, 1 octombrie, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

ANM anunţă că intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Între timp, ANM a emis şi un cod galben pentru judeţele Tulcea şi Constanţa. Este semnalată ceaţă, care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Acesta este valabil până astăzi la ora 12:00.

Prognoza meteo 29 octombrie. Cum va fi vremea în București, Iaşi, Constanţa sau Cluj
Prognoză meteo 29 octombrie. De marţi, se schimbă vremea în toate regiunile ţării! Se vor înregistra scăderi de până la 10 grade Celsius în partea de vest a ţării, iar aversele de ploaie îşi vor face simţită prezenţa.

Vremea în Bucureşti
După o săptămână de temperaturi ridicate şi cer însorit, iată că norii îşi fac apariţia în Capitală! Marţi, 29 octombrie, meteorologii anunţă încă de la primele ore ale dimineţii o „luptă” între nori şi soare. Se vor înregistra 18 grade Celsius pe timpul zilei, iar după apus, mercurul din termometre scade până la 7 grade Celsius, când va fi şi o aversă trecătoare.

Vremea în Iaşi
Vremea se schimbă drastic în Iaşi! Partea de est a ţării va fi acoperită de nori! Pe parcursul zilei, maxima înregistrată va fi de 10 grade Celsius şi sunt aşteptate şi averse de ploaie. Noaptea, meteorologii anunţă o scădere de până la 5 grade Celsius, când, de asemenea, se vor înregistra precipitaţii.

Vremea în Constanţa
Pe litoral va fi vreme cu nori şi soare! Până în jurul orei 16:00, mercurul din temometre va urca la 17 grade Celsius, iar apoi va coborî brusc la 11 grade Celsius. Cu toate acestea, temperatura resimtiţă va fi de 5 grade Celsius. Pe parcursul serii, este anunţată o aversă trecătoare.

Vremea în Cluj
De departe, cele mai scăzute valori se vor înregistra în Cluj. Ziua, maxima nu va depăşi 14 grade Celsius, iar după apus, 1 grad Celsius. Şi în această zonă sunt aşteptate averse de ploaie, atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii.