Amestecul din DOUĂ ingrediente care arde caloriile și vă subțiază corpul! Nutriționiștii riscă să rămână fără loc de muncă!

Această băutură simplă, recomandată de specialiștii homeopați, arde grăsimea în mod natural. Combinația dintre lămâie și țelină este perfectă pentru digestie și pentru arderea grăsimilor. Acest lichid este deosebit de bun pentru stomacul deranjat, conchid și nutriționiștii.

   

Aveți nevoie de:
– 400 de grame de țelină
– 1 kg de lămâie

Țelina este o sursă excelentă de vitamine (A, B, C și K) și minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor și mangan).

Țelina suprimă pofta de mâncare, deoarece are un conținut ridicat de apă și fibre. Astfel, nu veți mai avea poftă de dulciuri nesănătoase și nici nu veți mai fi tentată să mâncați porții generoase. În plus, veți căpăta rapid senzația de sațietate, fără să acumulați prea multe calorii.

Este bine să știți că sucul de țelină este și un excelent energizant, întrucât reface echilibrul electrolitic din organism și vă ajută să fiți mai activă.

Cum se prepară?
Răzuiți 400 g de rădăcină de țelină. Adăugați 2 litri de apă și radeți coaja de la o lămâie. Gătiți totul timp de 20 de minute, apoi lăsați să se răcească acest amestec timp de 5-6 ore. Stoarceți 1 kg de lămâi și adăugați sucul obținut la amestecul rezultat anterior. Se strecoară lichidul printr-o sită și se toarnă într-un flacon de sticlă.

Cum se consumă?
Beți această băutură înainte de mese de trei ori pe zi. Beți aproximativ 0,1 l sau puteți dilua acest amestec cu apă. Păstrați-l în frigider.

Țelina – Precauții și contraindicații
Consumul de țelină poate determina alergii din cauza unei substanțe fotosensibilizante din plantă numită bergapten, care poate provoca reacții anafilactice, de aceea se recomandă introducerea unei cantități treptate din plantă în alimentație.

Tot din acest motiv, se recomandă evitarea expunerii la soare pe durata tratamentului pe bază de țelină. Din cauza conținutului de hormoni naturali, femeile însărcinate trebuie să consume cu precauție țelină.

De asemenea, se pot realiza măști faciale din suc proaspăt de țelină, care are efect cicatrizant, detoxifiant și revitalizant pentru orice tip de ten. În plus, sucul de țelină poate ameliora acneea, tenurile iritate sau ridate, redându-le naturalețea și suplețea.