Ambulanţă în misiune, blocată de un şofer cu tupeu. „Ne-a blocat banda nu înainte de a ne arăta cu mâna că i se rupe că cerşim prioritate de trecere”

Imaginile cu maşina care blochează ambulanţa aflată în misiune au stârnit multe comentarii şi reacţii din partea oamenilor. „În profesia noastră o secundă contează înfiorător de mult”, scrie asistentul medical ce a filmat tupeul şoferului.

   

Imaginile au fost postate pe Facebook chiar de un asistent medical aflat în acel moment în ambulanţa care se afla în misiune pe o stradă din Constanţa. „Regret doar că nu m-am trezit să îl filmez pe domnul cu câteva momente mai devreme pentru a înţelege mai bine situaţia de fapt.

Cu un tupeu mizerabil, acest individ, după ce ne-a tăiat faţa de pe o bandă pe cealaltă fără să ţină cont de faptul că autospeciala SAJ se afla în misiune, ne-a blocat la propriu banda de circulaţie nu înainte de a ne indica cu mâna pe geam că “i se rupe” de faptul că “cerşim” prioritate de trecere. Repet, ne aflam în misiune cu semnale luminoase şi acustice in funcţiune”, scrie Daniela.

Mai departe, asistentul medical spune că sunt zeci, chiar sute de şoferi care nu acordă prioritate în trafic ambulanţelor aflate în misiune. „Nu contează că liniile 112 sunt supraîncărcate cu solicitări care de foarte multe ori sunt în aşteptare şi pentru că genul acesta de şoferi îngreunează la propriu accesul în trafic echipajelor de salvare! Dacă pentru participanţii la traficul rutier viaţa ar avea cu adevărat prioritate, cu siguranţă s-ar mai scurta şi timpii de ajungere la solicitări. În profesia noastră o secundă contează înfiorător de mult. Nu îţi doresc dragă CT-26-CXL decât atât: să fii sănătos tu şi cei dragi ţie şi să nu ai vreodată nevoie de un echipaj mobil de urgenţă! Sau poate ţi-ar fi de ajutor o solicitare către noi…probabil doar atunci vei înţelege cât este de important să oferi prioritate ambulanţei în trafic. Nu ne faci NOUĂ vreo favoare, participi indirect la salvarea unei vieţi omeneşti …şmechere!”