Alertă meteo! Urgia albă se dezlănțuie în următoarele ore: „Este un ciclon venit din Atlantic”

Administrația Națională de Meteorogie a emis o alertă de vreme rea în mai multe zone din țară.

   

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de ninsori și viscol, emise pentru mai multe județe, în următoarele ore.
În judeţele Alba, Mureş şi Sibiu este valabilă o avertizare cod galben de intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h. Fenomene asociate: izolat transport de zăpadă.

La această oră, este valabil un cod galben de viscol şi ninsori, care vizează mai multe județe.

”Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, se arată în informarea ANM.