Ai acasă bibelouri vechi? Uite câți bani poți lua pe ele. Se vând bine pe Internet

Bibelourile când extrem de rare, dorite și apreciate de români, au dispărut din casele celor mai mulți dintre noi, pe măsură ce lumea modernă și-a pus tot mai mult amprenta pe gusturile românilor. Totuși, ceea ce pentru unii a devenit nefolositor, pentru alții poate fi o comoară. Pe internet sunt foarte mulți vânzători de bibelouri, astfel că, dacă aveți acasă bibelouri și vreți să scăpați de ele, aflați că puteți primi de la 10 lei până la 1250 de lei, în funcție de forma, materialul și perioada din care este bibeloul.

   

Câți bani primești pentru un bibelou vechi
Pe olx, pentru un bibelou poți primi între 10 lei și peste 1000 de lei, în funcție de mai multe elemente. Site-ul este plin de astfel de anunțuri care, dacă nu ar fi doritori, nu ar exista.

Bibelourile sunt obiecte pur decorative, fără nicio utilitate, fabricate de obicei din porțelan, dar pot fi și din argint, aur sau alte materiale.

Intră la categoria obiecte de artă, de colecție, antichități sau vintage.

În trecut, posesia unor bibelouri dintr-un material prețios scoteau în evidență bogăția proprietarilor.


Erau folosite pentru a înfrumuseța aspectul unei camere, fiind amplasate, de cele mai multe ori, în scopuri decorative, pe pervazul ferestrei, pe comodă, pe dulap, sau pe șemineu.

Cuvântul bibelou provine din Limba franceză, beubelet, datând din secolul al XII-lea și având sensul de ornament, miniatură, fleac sau de bijuterie, care, la rândul său provine de la cuvintele belbel (joc, pieścidełko, o jucărie), având rădăcina originală în cuvântul bel (frumos).

Dacă mai aveți bibelouri pe acasă și le țineți prin dulapuri în ideea că veți avea cândva ocazia să scăpați de ele, iată o variantă. Sunt persoane care colecționează astfel de obiecte decorative pentru care puteți primi sume mari de bani, în funcție de vechimea bibeloului, de materialul din care este făcut, dar și de forma lui și de starea în care s-a păstrat peste ani.