Află la câte zile e normal să faci dragoste, în funcție de vârstă!

Numărul raporturilor sexuale e variabil, de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, alimentație, odihnă, stres, boală, atractivitatea partenerului și factori culturali.

Ținând cont de toate acestea, reputatul ginecolog și sexolog Vasile Nițescu a realizat un tabel care arată ritmul activității sexuale normale, mediocre și în exces (pe care îl puteți consulta în imaginea alăturată). Așa cum e normal, frecvența maximă aparține perioadei de vârstă dintre 18-35 de ani, pentru ca apoi, aceasta să se reducă treptat.

Între 35 și 46 de ani libidoul începe să scadă treptat, persoanele înregistrând o poftă sexuală din ce în ce mai redusă până în jurul vârstei de 60 de ani, după care potența sexuală scade evident, în special la femeie.

La bărbat, actul sexual se poate repeta la un interval variabil de timp, fiind direct legat de potențialul său biologic, precum și de calitățile partenerei. Medicii sunt de părere că libidoul și activitatea sexuală a persoanelor necăsătorite sunt mai crescute comparativ cu activitatea persoanelor căsătorite.

Vasile Nițescu e de părere că frecvența raporturilor sexuale în special la bărbat e un indiciu fundamental al stării de sănătate a individului și o indicație sigură a procesului de îmbătrânire. Din tabelul realizat de sexolog orice persoană poate trage concluzia dacă are sau nu o viață sexuală normală.

Dacă nu va mira pe nimeni că se poate considera ca exagerată un nivel de 3-4 raporturi/zi la tineri, cu siguranță mulți se vor minuna să afle că la 79 de ani e normal să faci amor măcar o dată la 10 zile !