Afectiuni care provin de la coloana vertebrala! Multi oameni le au fara sa stie

Maduva spinarii realizeaza conexiunea dintre corp si creier, avand rolul de intermediar in transmiterea de informatii catre creier din partea organelor.

   

Nervii spinali (acele cordoane de natura osoasa) raspund pentru anumite zone ale corpului. Nervii cervicali, de pilda, raspund pentru partea superioara a corpului (care include bratele, gatul si capul), iar cei toracali pentru piept si abdomen.
Nervii cervicali au functii importante in realizarea unui echilibru intre functionalitatile si activitatea organelor principale. Fara nervii cervicali nu am avea un gat flexibil, iar atunci cand apar hernii ori tasari, sunt afectati inclusiv nervii paravertebrali.

Pacientul poate ameti foarte usor in aceasta situatie, pot auzi sunete ciudate in urechi si, de asemenea, pot suferi tulburari de vedere sau migrene insuportabile.

De asemenea, nervii spinali toracali care au suferit leziuni sau care au fost afectati de precaritatea sistemelor de protectie a organismului pot duce de la dureri usoare in stomac pana la ulcer sau gastrita.

Si vezica biliara poate avea probleme daca problemele coloanei vertebrale apar din cauza pozitiei incorecte pe scaun la locul de munca ori din lipsa de activitate.

Coloana lombara provoaca si ea anumite afectiuni, in functie de gravitatea situatiei: tulburari menstruale, colita, balonare ori diaree.