Adina Florea are salariu de peste 300.000 de lei pentru a ancheta magistrații! Salariul primit doar pentru a conduce o secție ilegală de anchetare și intimidare a magistraților.

Adina Florea are salariu de peste 300.000 de lei pentru a ancheta magistrații!

   

Adina Florea câștiga lunar în jur de 15.000-16.000 de lei la care se adaugă aproape 10.000 de lei diurne, deoarece este asimilată detașaților și are domiciliu în altă localitate.

Salariul nesimțit îl primește doar pentru a conduce o secție ilegală de anchetare și intimidare a magistraților.

Din banii noștri PSD își plătește slugi pentru a scăpa de pușcăr1e!

Această secție este un atac la independența Justiției. Procurorii SS (Secția Specială pentru anchetarea magistraților) nu s-au remarcat prin anchete împotriva procurorilor și judecătorilor care au încălcat legea. În schimb, au închis dosare importante de corupție și au deschis alte dosare penale împotriva magistraților care anchetau politicieni.

GRECO (Grupul de state împotriva corupţiei) este o instituție din cadrul Consiliului Europei care urmărește dacă statele membre respectă standardele anticorupție. Recomandările GRECO nu sunt opționale, ci obligatorii.

GRECO a redactat un raport dur la adresa justiției din România. Principala problemă este reprezentantă chiar de Secția pentru investigarea magistraților, care este văzută ca un instrument de intimidare a procurorilor și judecătorilor.

Acum este momentul în care să cerem ministrului Justiției să desființeze această secție. Ochii sunt ațintiți asupra României, presa vorbește despre subiect, guvernanții sunt obligați să ofere răspunsuri și soluții.

Avem șansa să revenim la justiția dinaintea modificărilor impuse de Iordache, Toader sau Dragnea. În această perioadă, nu am mai văzut dosare grele de corupție, am simțit că justiția este amorțită, iar judecătorii și procurorii s-au simțit dezamăgiți și dezarmați. Mai mult, Secția Specială a retras contestațiile în mari dosare de corupție și i-a scăpat de posibile condamnări pe Sebastian Ghiță, Victor Hrebenciuc și Tudor Chiuariu.