Adina Alberts, cercetată disciplinar de către Colegiul Medicilor. Medicul nu se consideră vinovat pentru nimic

Adina Alberts a devenit tot mai vocală de când a izbucnit pandemia de coronavirus, despre care a avut multe păreri. De fiecare dată când a făcut afirmații controversate, ea a intrat în atenția oamenilor, care au reacționat diferit la spusele sale.

   

De curând, ea a făcut o altă serie de declarații în mediul online, motiv pentru care a ajuns să fie cercetată disciplinar de către Colegiul Medicilor. Medicul estetician a reacționat imediat acestor acuzații.

Adina Alberts provoacă controverse la orice pas
Adina Alberts este una dintre cele mai controversate personaje ale momentului. De când a izbucnit pandemia, ea a avut mai multe intervenții prin care a șocat și cu care a reușit să atragă o mulțime de controverse. Deși românii trăiesc vremuri grele, nu a ezitat să pună paie pe foc și să le provoace frici și mai mari cu tot felul de sfaturi.

În cea mai recentă postare, medicul estetician Adina Alberts a declarat că pacienţii COVID sunt “trataţi aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale”. Mai mult, ea a publicat o schemă de medicamentație pe care mulți medici ai folosi-o, spunându-le oamenilor să refuze anumite medicamente, dar și să ceară Ivermectină, un medicament de uz veterinar despre care circulă, eronat, informația că ar putea preveni infecţia cu SARS-COV-2.

De aici a pornit totul. După toate aceste afirmații, Miclaus George, un farmacist, a făcut o plângere la Colegiul Medicilor împotriva medicului Adina Alberts și tot el a făcut informația publică. Ea ar fi aflat din presă ce s-a întâmplat și a sunat la Colegiu pentru a se asigura.

Adina Alberts nu își recunoaște vina
Adina Alberts a vorbit despre acest eveniment printr-o postare pe Facebook, așa cum ne-a obișnuit. Astfel, ea a explicat că farmacistul a depus această plângere fără motiv, așa cum ar putea face “orice nebun”, citându-l pe celebrul medic.

Astfel, ea nu crede că a făcut ceva greșit și își susține în continuare punctele de vedere, asigurându-i pe oamenii că sănătatea lor este principalul ei interes, pentru care luptă mereu. Deși a mai fost chemată la Colegiul Medicilor, Adina Alberts declară că nu a fost acuzată de nicio culpă profesională.

“Nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Știți, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională! Evident că am și eu dreptul contituțional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca și dvs, și ca oricare alt cetățean al acestei țări!”, a scris Adina Alberts pe pagina sa oficială de Facebook.

Emilian Imbri, atac la Adina Alberts: „Cine este doamna doctor Alberts? Un nimeni în lumea medicală”
Emilian Imbri,fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a avut o reacție dură la adresa acesteia. Imbri a declarat, la realitatea.net, că Adina Alberts nu ar avea probitatea profesională să își dea cu părerea despre pandemia de coronavirus.


„Cine sunt eu, în definitiv, un nimeni într-o lume medicală. Și mă supun unor reguli, pentru că numai așa mă pot proteja pe mine ca meseriaș și pe cei pe care îi tratez sau îi îngrijesc. Cine este doamna doctor Alberts? Un nimeni în lumea medicală și își permite să vină să denigreze, să aducă semne de întrebare, să inspire teamă, să inducă teamă.

Este cumva vreun expert în farmacologie? Eu nu mi-am permis, atât timp cât am fost în activitate să pronunț numele vreunui medicament. Pentru că a pronunța numele unui medicament, indiferent că ești manager sau că ești profesor universitar înseamnă riscul de a induce în populație ideea că acel medicament este singurul care te poate salva și năvala.

Știți foarte bine ce am pățit în primele luni de pandemie când au golit farmaciile de un anumit medicament despre care nici măcar nu au citit prospectul că avea multe contraindicații și producea foarte multe tulburări pe activitate cardiacă și așa mai departe”, a declarat fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.