Adevarul despre CUTREMURUL urias de noaptea trecuta! Ce magnitudine a avut, de fapt, seismul si care au fost cele mai afectate zone

Un cutremur puternic s-a inregistrat in noaptea de sambata spre duminica. Seismul a avut o magnitudine de 5.8 pe scara Richter si s-a resimtit si in Bucuresti.

   

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite ca in ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

Gheorghe Marmureanu ne avertizeaza in legatura cu un cutremur mare
Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Insitutului Ntional de Fizica Pamantului ca in Romania va avea loc un cutremur. Seismele din Vrancea, spune el, nu pot fi anticipate sau evitate. Din fericire, cel mai important din cele viitoare se va desfasura la adancime foarte mare si nu ne va afecta.

„Cutremurele vrancene nu stii cand vor fi sau cat de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia ca sunt intamplari, se intampla lucruri asupra carora nu avem niciun control”, a spus Gheorghe Marmureanu.

„Cutremurul va fi adanc si acesta va fi norocul Romaniei. Cu cat e mai adanc, cu atat energia se disipa pe o suprafata mai mare. Va fi o suprafata foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toata Europa, as spune”, a afirmat Gheorghe Marmureanu.

El spune ca seismul ar putea avea pana la 8 grade, fiind asemanator celui din anul 1802.

“Eu sunt optimist, acesta este cuvantul. Adancimea va fi de 150-170 de km. Sansele sunt foarte mari sa fie dupa 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole si care vad ca se satisfac. Vad ca pana acum nu am gresit deloc”, a mai declarat Gheorghe Marmureanu.