Acest truc simplu te ajută să-ți înveți copilul tabla înmulțirii cât ai clipi

Tot mai mulți părinți se plâng de faptul că sistemul de învățământ se înrăutățește tot mai mult, profesorii nu sunt interesați de cunoștințele copiilor, iar elevii nu sunt stimulați să învețe. Însă problema nu este aici, dar în faptul că copii moderni nu sunt obișnuiți să gândească. Ei știu că este suficient să găsească răspunsul în Internet. Matematica nu este doar o disciplină la care trebuie să iai o notă mare, dar ea te învață să gândești.

   

Fiecare caiet în partea din spate are tabla înmulțirii, dar ele dețin multă informație în plus care doar umple memoria. Această metodă este mult mai interesantă și mai eficientă!


Cum să învățați rapid tabla înmulțirii
Tabla înmulțirii, cea din spatele caietului reprezintă doar niște notițe. Adevărata tablă a înmulțirii era scrisă pe caietele care erau produse cu mulți ani în urmă. Ea mai este cunoscută ca tabelul lui Pitagora.

Ea este mult mai utilă, deoarece nu conține informație de prisos. Doar cifre. Acesta este cartea de atu.


Un alt avantaj al tăbliței lui Pitagora este că face copii să gândească logic. Când copilul o privește, el începe să gândească. Tabelul are în partea de sus și în stânga aceleași cifre. Aici este ascunsă regula principală a înmulțirii: dacă se schimbă locul factorilor, produsul nu se schimbă.

Avantajele tabelului nu se termină aici. Probabil nici dvs. nu ați știut. Dacă veți alege orice cifră și veți face un dreptunghi până în partea stângă și în sus, atunci numărul celulelor din dreptunghi va fi egală cu acel număr. Copilul face două lucruri concomitent: să gândească logic și să se joace.


Invenția anterioară nu este o întâmplare. Cu ajutorul acesteia este foarte ușor să explicați unui copil care este suprafața unui dreptunghi și cum se calculează. Desigur, aceasta nu se învață în clasa întâi, dar mai târziu va învăța foarte ușor geometria.

Acest fapt nu înseamnă că tabla înmulțirii obișnuită este ineficientă și trebuie respinsă. Pur și simplu, ea nu are nici un sens, decât o simplă notiță pentru o evaluare. Puteți arăta copilului, pentru comparație, și tabelul lui Pitagora, rezultatul este același, dar va învăța înmulțirea prin joc.


Nu este neapărat să învățați înmulțirea în baza tabelului lui Pitagora, puteți folosi și niște bețișoare obișnuite. Scopul principal – copilul să înțeleagă principiul înmulțirii și atunci va putea înmulți orice cifre.

Nu este neapărat să învățați înmulțirea în baza tabelului lui Pitagora, puteți folosi și niște bețișoare obișnuite. Scopul principal – copilul să înțeleagă principiul înmulțirii și atunci va putea înmulți orice cifre.