Acest sertar NU e pentru depozitare. La ce foloseste de fapt si nimeni nu stie

Cele mai multe aragazuri au în partea de jos un sertar. Cei mai mulți dintre noi folosim acest sertar ca depozitare. Aici punem, de obicei tăvile și tigăile mai voluminoase.

   

Există multe teorii legate de acest sertar ascuns. Unii spun că nu este pentru depozitare, ci pentru păstrarea alimentelor calde, alții spun că este doar o zonă care poate colecta resturile alimentare din cuptor.

Care este adevărul? Cum folosim sertarul aragazului?
Adevărul este că depinde de aragazul fiecăruia. Unele aragazuri au acest sertar pentru depozitare, altele pentru încălzire și altele pentru igienizare.

Cum îți dai seama la ce folosește sertarul aragazului tău? Chiar dacă nu e menționat în cărticica pe care ai primit-o când ai achiziționat aragazul îți poți da seama destul de ușor la ce folosește sertarul aragazului tău.

Dacă aragazul tău are un buton de reglare ce dispune un simbol pe care îl identifici ca fiind un sertar atunci aragazul tău este echipat cu un sertar de încălzire și nu unul de depozitare.

Dacă aragazul tău are mai multe orificii la baza cuptorului înseamnă că sertarul este destinat captării grăsimii sau resturilor alimentare ce rezultă la gătitul în cuptor.

Dacă aragazul tău nu prezintă niciuna dintrele elementele amintite de mai sus, poți concluziona că sertarul de sub aragaz poate fi folosit ca loc de depozitat vasele în care gătești. Totuși, puțină precauție, nu depozita lucruri inflamabile sau alimente care pot suferi schimbări din cauza căldurii ridicate.