Acest avion transparent și fără hublouri ne-ar putea da impresia că plutim în aer liber

O companie britanică specializată în cercetare tehnologică, Center for Process Innovation, este implicată în proiectarea unui sistem alternativ de zbor, extrem de sugestiv. Avem de a face cu un tip de avion transparent, fără ferestre, al cărui fuzelaj este complet căptușit (la interior) cu panouri touch-screen OLED de ultimă generație, capabile să redea perfect imaginea mediului din afara aeronavei.

   

Rezultatul este un avion ce poate părea transparent pentru pasageri, reproducându-le mediul înconjurător de parcă s-ar afla în fața unor ferestre gigantice.
Panourile sunt conectate la camere video externe care înregistrează cu înaltă fidelitate detaliile mediului exterior. Având în vedere că proiectul este gândit pentru zboruri de mare altitudine, spectacolul oferit astfel ar fi cu adevărat uimitor.

Conform proiectului, dacă un pasager nu dorește să utilizeze această tehnologie, el își poate dezactiva monitorul său sau pur și simplu îl poate folosi într-un mod diferit.

Cu siguranță, poluarea vizuală creată de acest sistem i-ar putea deranja pe unii dintre pasageri, iar alții s-ar putea trezi în mijlocul unui atac de panică din cauza fricii de înălțime.

Dacă proiectul se va materializa, oricine va dori să zboare cu un avion de acest gen va avea ocazia să trăiască o experiență unică. Bineînțeles, dacă se vor găsi și pasageri atât de curajoși…