A slăbit 60 de kilograme în 9 luni, apoi a divorţat. Ce s-a intamplat apoi

Karlye Thurlow (36 de ani) ajunsese să bea patru litri de Cola pe zi. După ce a slăbit 60 de kilograme în 9 luni, a decis să divorţeze, iar viaţa ei s-a schimbat total.

   

O femeie din Australia şi-a schimbat complet viaţa când a luat decizia de a slăbi. Şi nu oricum, ci radical. În nouă luni, ea a dat jos 60 de kilograme, iar stilul ei de viaţă i-a schimbat nu doar aspectul, ci şi modul în care se percepea. De atunci, nimic nu mai e ca înainte. La 36 de ani, cu doi copii pe care îi creşte singură după ce a divorţat, are mai multă încredere în ea şi este mai relaxată.
Karlye Thurlow, din Lismore, un oraş situat în regiunea New South Wales, din nord-estul Australiei, a primit sute de solicitări de prietenie pe Facebook şi peste 120 de mesaje de la “domni” care vor să se întâlnească cu ea după ce povestea sa despre cum a slăbit a fost publicată de ediţia locală a cotidianului Daily Mail. “Mulţi bărbaţi m-au invitat la cină, iar un fotbalist profesionist mi-a zis că vrea să zbor la Melbourne ca să ne întâlnim”, a declarat ea.

Karlye are însă un mesaj clar pentru cei care o curtează pe Facebook: “Sunt foarte flatată, dar trebuie să recunosc că nu am răspuns la niciun mesaj şi nici nu am de gând să o fac.”

Frumoasa blondă s-a despărţit de soţul său după ce şi-a îndeplinit obiectivul de a slăbi 60 de kilograme. A făcut acest pas pentru că a simţit că nu-l mai iubea şi nu mai era fericită: “Am realizat că nu mai eram îndrăgostită de soţul meu şi a trebuit să fac această schimbare dacă doream să fiu fericită.

Am făcut mereu totul pentru altcineva şi mi-am pus soţul pe primul loc, dar nu mai puteam să fac asta.”

Ea a explicat ce legătură are slăbitul cu divorţul şi de ce despărţirea a fost inevitabilă: “Când mi-am îndeplinit obiectivul, am vrut să renunţ la tot ce îmi aduce nefericire. Din păcate, printre astea se număra şi mariajul meu. Doream să fiu fericită pe deplin. El este un bărbat minunat, dar nu mai eram îndrăgostită de el.”

Femeia nu are încă pe cineva, dar a fost surprinsă de valul de interes pe care l-a stârnit în rândul bărbaţilor: “Nu-mi caut un soţ şi nu ştiam de ce tot primesc atâtea cereri până când am citit undeva că aş căuta un iubit.
Atunci am înţeles. Nu, n-o să mă duc la vreun reality show ca să-mi găsesc soţul, eu nu fac aşa ceva. Sunt flatată de toată atenţia, dar nu acesta este motivul pentru care am vorbit cu presa, am vrut doar ca oamenii să ştie că pot face o schimbare în viaţa lor aşa cum am reuşit eu”, a explicat ea.


Karlye Thurlow s-a luptat cu obezitatea de la 20 de ani, apoi problema s-a transformat stadiul de obezitate morbidă după ce ajunsese să bea patru litri de Cola pe zi. Apoi a decis să slăbească, cu gândul că dacă ea va reuşi, atunci va dovedi că oricine poate slăbi şi că nu există scuze. “Tocmai găteam ceva pentru fiul meu, când avea doar câteva luni, şi mi-am dat seama că îmi hrăneam excesiv familia. M-am simţit vinovată că îi învăţam să mănânce sănătos, dar fără să le dau exemplu”, a povestit ea.

Karlye a explicat cum a reuşit: “La început am dat jos 20 de kilograme schimbându-mi dieta şi cu mers timp de o oră pe zi. Eram prea speriată ca să mă duc la sală, pentru că oamenii erau prea duri când vedeam cât de grasă eram.”

După trei luni, ea s-a simţit pregătită să meargă la sală. Şi-a luat un antrenor personal, iar în şase luni a reuşit să mai dea jos 40 de kilograme. “Când am slăbit şi m-am uitat la pozele mai vechi am realizat câtă greutate căram în plus. Niciodată nu mă priveam atentă în oglindă şi mă credeam dezgustătoare. Aveam impresia că nu sunt destul de puternică şi nu voi putea să-mi schimb viaţa”, a mărturisit ea.

După ce a slăbit, Karlye a înţeles că stresul emoţional a declanşat procesul de îngrăşare: “Mama a avut o relaţie abuzivă, a fost greu să o văd tratată în halul ăla.

Am încetat să mă mai pun pe mine în prim-plan şi să fac orice pentru oricine. Acum am înţeles că trebuie să am grijă de mine mai întâi. Mă asigur că-mi fac exerciţiile, că mă văd cu oamenii la care ţin şi am grijă ca fiii mei să mănânce sănătos.”
Dar noua viaţă a acestei femei nu a fost mai liniştită după ce a slăbit uimitor. În perioada în care şi-a atins obiectivul de a slăbi 60 de kilograme, fiica ei, Amber (7 ani) a fost diagnosticată cu autism. A urmat divorţul, apoi băiatul, Logan, acum în vârstă de trei ani, a primit şi el acelaşi diagnostic.

Aşa că a fost nevoită să se adapteze: “Am cumpărat o bandă de alergare, ca să pot face mişcare acasă şi să fiu cu ei”, a povestit ea.

Cel mai important lucru este să nu renunţe, după toate eforturile pe care le-a făcut. Şi nu are de gând să cedeze. “Când am slăbit prim oară, oamenii spuneau: <<>Uită-te la ea, în şase luni o să pună tot la loc>>, dar nu am vrut să se întâmple aşa ceva, aşa că am tras din greu ca să mă menţin în formă.”

După ce a slăbit 60 de kilograme, Karlye (în dreapta) a primit sute de mesaje de la bărbaţi care doresc să o cunoască

Karlye a decis prima oară să-şi schimbe viaţa în ianuarie 2013. Ea cântăreşte acum 67 de kilograme, dar greutatea suplimentară de 7 kilograme provine numai din muşchi.

“Acum am pielea deformată pe braţe şi pe abdomen după procesul de slăbire, iar în bikini arăt diferit faţă de cum sunt în haine, dar sunt mândră de corpul meu”, a spus ea.

Australianca şi-a pus silicoane după ce a slăbit, dar spune că nu vrea să apeleze la operaţii estetice pentru îndepărtarea surplusului de piele sau pentru alte îmbunătăţiri. “Mi-am pus silicoane pentru că după ce aveam sânii mari nu m-am obişnuit să nu mai am bust deloc. Mi s-au părut că mă îmbătrâneau la vârsta mea, aşa că am decis să fac asta”, a explicat ea.

Acum este antrenor personal şi se simte fericită să îi ajute pe alţii să slăbească, scrie Daily Mail.

“Nu există scuze, aş fi putut găsi o mulţime, dar n-am făcut-o”, a spus ea, mulţumită că poate îmbrăca haine în care se simte bine.

Karlye Thurlow a reuşit să slăbească renunţând la orice lichide, cu excepţia apei şi a unor smoothie-uri preparate de ea. Mănâncă proteine şi multe salate la prânz, iar cina constă într-o gustare, de regulă fructe sau puţină brânză de vaci. Continuă să facă exerciţii, chiar dacă recunoaşte că nu mereu are chef. “Uneori nu vroiam să mă duc la sală, dar am tras de mine şi rezultatele au venit”, a spus ea.

Acum, cu experienţa sa şi din poziţia de antrenor personal, îşi doreşte să le arate şi altora cât de important este să-şi întreţină sănătatea şi cum îşi pot schimba viaţa.
Şi nu doar pe a lor, ci şi pe cea a oamenilor la care ţin.