A picat grindina cat oul de rata! Cu intalzirea globala nu e de joaca! Ce spune ANM despre vremea anormala din Romania

Intreaga planeta e lovita de fenomente meteo neobisnuite iar vremea pare ca a luat-o razna. Romania a inregistrat prima luna fara canicula in iulie iar la Polul Nord s-au inregistrat +2 grade Celsius.

   

Statul american Tennessee a fost lovit de o furtuna puternica vineri noaptea, ce a adus grindina de marime apocaliptica si vant distrugator.
In mai multe comitate, drumurile au fost inchise iar locuitorii au ramas fara electricitate din cauza pomilor doborati la pamant. Acoperisurile caselor au fost distruse de bucatile uriase de gheata, care au atins dimensiunea unui ou de rata. (foto sus)

In acelasi timp, in Romania, Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca luna Iulie este una anormala, deoarece nu a fost inregistrata nicio zi de canicula in primele 28 de zile ale lunii.

“Această lună nu se încadrează într-un normal climatologic, deoarece până în acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare şi nici nu estimăm să se întâmple acest lucru până la finalul anului. Sub aspect pluviometric deja s-au acumulat cantităţi importante de apă în multe zone din ţară. Cumva nu se încadrează într-un normal”, a mai declarat meteorologul Alina Şerban pentru mediafax.ro.

În acest sfârşit de săptămână, vremea se menţine instabilă şi vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii.