A murit Mihai Constantinescu! Ce a făcut soția artistului chiar înainte de a primi tragica veste

Veste tristă de la Spitalul Floreasca, din Capitală! Cântărețul Mihai Constantinescu s-a stins din viață, după cinci luni în care medicii au încercat din răsputeri să-l repună pe picioare. Artistul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă.

   

Soția i-a fost alături până în ultima clipă
Mihai Constantinescu, unul dintre cei mai iubiți artiști români, a încetat din viață, după mai multe complicații medicale care l-au ținut în spital în ultimele cinci luni.

Medicii au chemat-o de urgență, la spital, pe soția lui, Simona Secrier, iar aceasta, însoțită de nașa lor de cununie, a venit răvășită pentru a fi alături de el în ultimele momente din viață.

Soția cântărețului a izbucnit în plâns pe holul spitalului, așteptând un semn de la medici, care să-i spună că s-a întâmplat o minune. Nu s-a întâmplat însă asta, iar doctorii au pregătit-o pentru ce e mai rău.

Primele semne ale bolii au apărut în martie
În spital, Mihai Constantinescu a mai suferit încă două stopuri cardiace, intrând în moarte cerebrală. Din nefericire, medicii s-au declarat, într-un final, neputincioși. În vârstă de 73 de ani și având antecedente medicale cardiace severe, Mihai Constantinescu rămâne în memoria tuturor celor care au iubit și iubesc muzica ușoară ca un mare artist și sufletist, compozitor talentat și personalitate incontestabilă. Înainte de suferi primul stop cardiac, cântăreţul Mihai Constantinescu şi-a anulat mai multe concerte, tot din cauza unor probleme de sănătate. În luna martie a acestui an, artistul a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.

Cristi Brancu: ”Sufletul dumneavoastră să fie alături de Mihai Constantinescu”
În ediția de luni – 13 mai 2019 – a emisiunii ”Agenția VIP”, prezentatorul Cristi Brancu a spus că – din câte știa la momentul respectiv – Mihai Constantinescu se simțise bine în timpul zilei, numai că lucrurile s-au agravat constant.

“S-a simțit bine, era foarte bine ieri. În acest moment toate strădaniile care au fost depuse de doctori de dimineață și până acum nu au adus o semnificativă îmbunătățire a situației. Prin urmare, aceste clipe sunt absolut hotărâtoare pentru un artist pe care l-am iubit și dorim să îl iubim în continuare. Sunt convins că așa cum rugile noastre și sufletele noastre au fost cele care au contribuit la readucerea la viață ca printr-o minune a lui Gabi Cotabiță așa va fi și pentru Mihai Constantinescu. El a suferit o operație în 2017, și-a revenit, a cântat, a avut o viață echilibrată. Vă invităm să fiți alături și în această seară să trimiteți gânduri bune. Sufletul dumneavoastră să fie alături de Mihai Constantinescu”, a spus prezentatorul TV în cadrul emisiunii pe care o moderează la Antena Stars.

La rândul său, soția lui Mihai Constantinescu – Simona Secrier- făcuse un apel disperat pentru ca toți cei care l-au cunoscut pe Mihai Constantinescu să se roage pentru însănătoșirea sa.

„Tot ce pot să vă spun este că trebuie să ne rugăm pentru el. Ce pot să spun… Medicii sunt rezervați. Nici eu nu știu prea multe. Situația este gravă. Să ne ajute Dumnezeu! Nu pot spune nimic altceva decât că sper și mă rog”, a spus Simona Secrier, soția lui Mihai Constantinescu. „Dacă iubiți un mare artist al României vă propun să ne rugăm și să ne dorim ca el să fie bine”, a mai spus soția lui Mihai Constantinescu.

Și Adrian Daminescu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant. „Mihai Constantinescu, colegul nostru trece prin momente dificile. Să ne rugăm și să fim alături de el”, a scris artistul.

Mihai Constantinescu, operat de două ori la inimă
Problemele de sănătate ale cântărețului Mihai Constantinescu nu sunt un secret pentru rudele și fanii săi. În 2017, el a fost supus celei de-a doua intervenții chirurgicale pe cord.

“Cand te gândești că în viața ta trebuie să fie lumină, găsești forță și putere! Eu atât mi-am spus, prima săptămâna vreau s-o uit din viața mea, sigur că suferi puțin! Acum mă simt extraordinar și nu îmi vine să cred că eu am trecut din nou printr-o chestie de genul ăsta!”, a declarat cunoscutul artist în cadrul emisiunii moderate de Teo Trandafir în 2018.

În urmă cu 11 ani, Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, acolo unde a petrecut nu mai puțin de șase ore.

“Există viață după operațiile pe inimă, însă trebuie să ai curaj și încredere în medicul pe care l-ai pentru această intervenție. Am avut șansa să ajung la conf. Dr. Horațiu Moldovan. Am avut o intervenție destul de delicată, în sensul că am fost operat a doua oară, iar operația aceasta clasică presupune multă atenție și, pentru că a fost a doua intervenție de acest gen, am sângerat mai mult, am revenit în sala de operație, totul s-a terminat cu bine.

Mă simt minunat și doresc să le spun tuturor celor care au o temere vizavi de a-și rezolva o problemă la nivelul valvelor sau orice altă afecțiune pe cord să meargă cu încredere, pentru că medicina a evoluat foarte mult și sunt convins că specialiștii noștri sunt de aceeași valoare cu a celor din străinătate”, a declarat, la un moment dat, Mihai Constantinescu.