A mers la pedichiură și după câteva zile a rămas îngrozită de ce i s-a întâmplat. Ai mare grijă, ți se poate întâmpla și ție

O tânără a ales să își facă o pedichiură mai puțin obișnuită. Ea a mers la o pedichiură cu pești și a fost îngrozită să constate că unghiile de la picioarele au început să se desprindă de degete anunță JAMA Dermatology.

   

Cu șase luni în urmă, femeia își introduse picioarele într-o cadă de apă plină cu pești mici, numiți Garra Rufa, care mănâncă pielea moartă. Ușor-ușor tânăra a observat îngrozită că unghiile ei au început să îi cadă.

“Cred că acest fenomen este probabil mai frecvent decât credem. Nu vedem cum se desprind [unghiile] până la câteva luni după eveniment, așa că este greu pentru unii pacienți și medici mai ales dacă nici măcar nu sunt conștienți de faptul că pedichiură cu pești poate face acest lucru, să facă această conexiune” a spus autorul studiului, Dr. Shari R. Lipner, profesor asistent de dermatologie la Weill Cornell Medicine.

Acest fenomen duce de obicei la căderea unghiei la mult timp după ce un eveniment inițial, cum ar fi o traumă, stopeaza creșterea unghiilor. În raportul său, Lipner descrie acest lucru că o “problemă relativ comună”, care este legată de infecții, medicamente, boli autoimune și condiții ereditare.