A fost șocat când a aflat diagnosticul soției. Ce a urmat e sfâșietor

Se spune că dragostea nu este ceva ce găsești ci ceva ce creezi. Un bărbat și-a povestit povestea de dragoste pe internet și a emoționat mii de oameni.

   

“Să o iubesc pe Doina a fost cel mai simplu lucru pe care l-am făcut în viața mea. Suntem căsătoriți de 21 de ani, dar ne comportăm ca și cum suntem proaspăt căsătoriți. Acum un an viața noastră s-a schimbat puțin. Soția mea a fost diagnosticată cu cancer la sân.
Soția mea și-a pierdut culoarea din obraji când a aflat diagnosticul. M-a luat în brațe și am plâns împreună câteva minute bune. M-a privit apoi în ochi și mi-a spus:

– Gata cu asta!

– Așa e! Gata! Avem cancer! Ce facem? Indiferent ce urmează o să fim bine.

Doina a trecut prin chimioterapie, radioterapie și o mastectomie. Și-a pierdut tot părul, a pierdut un sân, și-a pierdut intimitatea și a pierdut confortul că și mâine e o zi. Nu și-a pierdut demnitate și credința. Nu a renunțat niciodată.

În ziua când s-a întors de la spital după masectomie, s-a dezbrăcat în fața oglinzii și s-a uitat spunând:
– Deci, așa o să arăt de acum încolo.

Și-a pus pijamalele și s-a băgat în pat. M-am uitat la ea și am văzut un curaj cum nu mai văzusem niciodată.

A pierdut multe evenimente din familie, nunți, botezuri pentru că era în spital de cele mai multe ori. Dar, a și câștigat timp pentru alte evenimente. A fost prezentă la nunta fiului nostru, a venit în scaun cu rotile și a purtat o perucă. Nu știa cât de mult o iubesc prietenii și vecinii până nu a văzut cât de des este sunată, cât de des au venit la noi acasă.
Într-o zi pe când ne aflam în spital, unul dintre psihoterapeuții ce o trata pe soția mea, m-a văzut mai abătut și mi-a întins o hârtie, câteva pensule și vopsea. Mi-a spus că ar trebui să pictez ceva.

Am pictat flori, inspirat de un cântec pe care îl auzisem mai demult legat de șapte păpădii. Ceva cu “șapte păpădii și două urechi să te asculte”. Soția mea a luat desenul meu și l-a înrămat când a ajuns acasă.
Acum suntem acasă, viața merge mai departe. Ea se simte mai bine. Râdem și plângem din când în când, dar în fiecare zi o iubesc tot mai mult.

O iubesc de 21 de ani. 21 de ani da farfurii murdare, de schimbat scutece, de mers și de întors de la muncă, de văzut viitorul în ochii ei și de șapte păpădii.”