A colectat sticle de plastic toata iarna și le-a dus la casa lui de vacanță. Vecinii râdeau la inceput, însă primăvara, grădina a fost de nerecunoscut!

S-a demonstrat că, în mediu, o familie europeană compusă din patru membri, într-un an, aruncă până la 300 de sticle din plastic. Însă acesta este un material excelent pentru a fi reutilizat și reciclat. În acest articol vă prezentăm câteva idei de reutilizare a sticlelor din plastic în grădină.

   

Refolosind plasticul noi protejăm mediul înconjurător și totodată economisim banii proprii. Apropo, folosirea sticlelor din plastic în alte scopuri a fost inventată de oamenii mai bogați, nu de cei săraci sau cu venituri mici.

A sosit primăvara, iar odată cu ea au început lucrările în grădină. Vă prezentăm, astăzi, modalitatea de a meșteri un solar din sticle obișnuite de plastic.

Iată un solar construit de un scoțian care doar în trei luni a colectat 7000 de sticle de plastic, dintre care a ales 1000 și a meșterit un solar de 2 m lungime, 2 m lățime și 1.9 m înălțime.

Cel mai anevoios lucru în procesul de construire a solarului este curățarea sticlelor de etichete. De asemenea, trebuie de găsit un spațiu mai mare pentru depozitarea sticlelor până a fi folosite.

Solarul a fost montat în felul următor. Inițial a construit un cadru de lemn, apoi a îmbrăcat sticlele una peste alta, punând gâtul sticlei în tăietura de la fundul sticlei precedente. A fixat construcția, a pus sticlele pe tije de lemn și le-a uns cu lipici pentru a se fixa.

Arată excelent. Avantajul acestor construcții este că poate fi mutată în orice loc.

Priviți în acest video cum acest bărbat a meșterit un solar din sticle de plastic!