90% din populația aptă de muncă suferă de osteocondroză cervicală… Lucrul acesta trebuie sa ia sfarsit!

O să vi se pară exagerat ce spun, însă osteocondroza gâtului, adică spondiloza cervicală, poate fi mai periculoasă decât o boală oncologică! Dar este mai bine să înveți să-ti rotești corect gâtul decât să suferi toată viața de hipertensiune și să te temi de atac de cord sau atac cerebral subit – o spun chiar pacienții doctorului Alexandru Șișonin.

   

Exerciții benefice dacă suferi de osteocondroza gâtului
Medicul este convins de faptul că osteocondroza gâtului este cauza principală a hipertensiunii renale și doar 5% reprezintă cauze precum afecțiunile rinichilor, inflamarea glandei suprarenale și a tiroidei.

Demonstrația este simplă: odată cu înaintarea în vârstă, vertebrele încep să preseze vasele care alimentează creierul, ducând la o slabă oxigenare a acestuia. Acest lucru este descifrat de creier care trimite mai departe un semnal inimii să pompeze sânge cu o frecvență mai mare.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, următoarea comandă este contractarea vaselor capilare cât de mult posibil, apoi interzicerea rinichilor să elimine apa din organism.

Toate aceste comenzi sunt pentru a menține o tensiune echilibrată în corpul nostru, iar efectele negative ale acestor restructurări sunt schimbările din componența sângelui unde crește nivelul zahărului pentru a hrăni creierul.

Aceasta este demonstrația simplă care leagă osteocondroza de hipertensiune, însă aceste consecințe pot fi evitate dacă este exclusă la timp presiunea asupra arterelor din zona vertebrelor cervicale.

De cele mai multe ori, șocul nervos este cel care ștrangulează vasele prin spasmul mușchilor zonei cervicale și toracice. Acesta întrerupe circulația sangvină și activitatea discurilor intervertebrale din cauza vertebrelor care devin instabile și comprimă vasele de sânge. Tensiunea maximă este suportată de prima vertebră, atlanta, care este adesea și principalul vinovat al necazurilor.

În ajutorul pacienților, doctorul Șișonin a elaborat „terapia cerebrală cervicală”, adică un set de exerciții care pot fi efectuate acasă.

Adițional, se poate discuta despre o dietă specială sau de antrenamente cu dispozitive de reabilitare specializate. Dacă însă după o lună de exerciții nu simțiți nicio schimbare semnificativă, atunci este nevoie să solicitați ajutorul unui medic – este posibil ca în cazul dumneavoastră vertebra sau vasul de sânge să fie situate atipic.