8 tratamente antice medicale care ar trebui să rămână în trecut pentru totdeauna

Inca de cand au inceput sa existe primii oameni pe Pamant a fost nevoie sa se descopere si unele tratamente sau remedii la bolile pe care le aveau. Asa ca acestia au inceput sa culeaga diferite frunze sau radacini de plante pentru a putea sa se trateze. Odata cu trecerea timpului si aceste metode de tratament au inceput sa evolueze insa unele dintre ele sunt de-a dreptul grotesti si ne bucuram ca au ramas in trecut si nu le vedem folosite si in zilele noastre.

   

Uneori strămoșii noștri aveau cunoștințe atât de avansate încât nici medicina modernă nu le poate intelege, si nu isi pot da seama cu au ajuns sa stie atat de multe lucruri. Cu toate acestea, majoritatea metodelor din trecut erau destul de ciudate, dacă nu periculoase.

In acest articol va prezentam 8 metode de tratament care erau folosite in trecut insa din fericire astazi nu le mai practica nimeni.


Chiar și în cele mai vechi timpuri, oamenii știau să facă plombări și proteze dentare. Un dinte uman afost găsit în Italia cu semne de lucru dentar, specialistii au determinat să fie vechi de aproximativ 14.000 de ani.

Unele metode antice erau destul de neobișnuite. Avicenna a recomandat fumatul, cu un amestec ars de grăsime de capră, bomboane și ceapă ca tratament dentar.


În India antică, au știut cum să schimbe poziția fătului în utero. Și în unele triburi africane , vindecătorii au putut efectua o operație cezariană cu instrumentele lor primitive.

În perioada medievală, majoritatea cunoștințelor străvechi au fost pierdute, datorită influenței bisericii. Moștenirea a fost subdezvoltată și multe femei și noii lor născuți au murit în timpul nasterii.

Strămoșii noștri au obținut rezultate excelente în chirurgie . În vechea Mesopotamia, medicii au folosit alcoolul și opiul pentru a ajuta pacienții să nu simtă nici o durere.

În Egiptul antic au pregătit extracte din fructe mandrake. În India și China, ienupărul, cannabisul și aconitul au fost utilizați ca agenți anestetici. Este greu de spus cât de eficienți erau.

Pagini: 1 2