7 trucuri psihologice care funcționează cu adevărat!

Dacă sunteți interesat de psihologie, înseamnă că puteți să vă ușurați viața de zi cu zi! Potrivit psihologilor trucurile psihologice chiar funcționează. Poate ați încercat deja inconștient unele din aceste tehnici în public sau pe propria piele.

   

Iată 7 trucuri psihologice care într-adevăr funcționează.

1. Cum să stabiliți un contact vizual cu o persoană necunoscută?
La începutul discuției trebuie să faceți o remarcă cu privire la culoarea ochilor a persoanei necunoscute. Acest truc ajută la stabilirea unui contact vizual optim și demonstrează, de asemenea, atitudinea dvs prietenoasă și încrederea pe care o aveți.

2. Cum să faceți o persoană să vă simpatizeze?


Acest truc este cunoscut printre psihologi drept ”oglindire”. Doriți ca cineva să vă placă? Copiați pozițiile și gesturile interlocutorului! Dar încercați să faceți acest lucru nu foarte evident, de altfel efectul va fi invers.

În plus nu trebuie să uitați, că propriul nume este cel mai plăcut sunet pentru fiecare persoană. Pronunțați numele interlocutorului în timpul conversației cât mai des!

3. Cum să obțineți răspunsul la întrebarea care vă interesează?
În cazul în care interlocutorul evită să vă răspundă la o întrebare sau ceva vă ascunde, este suficient să faceți o pauză și în același timp să-l priviți în continuare în ochi. Așa procedează psihoterapeuții calificați. Efectul se bazează pe faptul că persoana începe să simtă un disconfort, de aceea continuă să vorbească. Chiar dacă nu avea de gând să o facă!

4. Cum să faceți o persoană să vă lase în pace?
Ați obosit de o conversație? Doriți ca interlocutorul să simtă un disconfort? Începeți să-l priviți periodic în centrul frunții!

Dacă simți privirea cuiva în transportul public, priviți cu atenție încălțămintea persoanei. Vă asigurăm, acest truc funcționează perfect!

Pagini: 1 2