7 TRUCURI care te vor ajuta să recunoști ALIMENTELE VECHI la raft

   

4. Produse din carne procesate

Uneori, poți să găsești în magazine cârnați care arată de parcă at fi fost presărată făină pe ei. Acest lucru nu e periculos, pentru că pot fi curățați. Important e să nu îi cumperi dacă suprafața lor este și lipicioasă.

5. Laptele


Dacă laptele este vândut într-un recipient de sticlă, atunci calitatea sa poate fi determinată chiar înainte de cumpărare. Laptele ar trebui să fie gros, de un alb pur. Dacă are o oarecare nuanță albăstruie, atunci a fost, cu siguranță, diluat cu apă. Poți, de asemenea, să verifici calitatea laptelui punând o picătură pe o suprafață plată. Dacă laptele este natural, gras și nediluat, picătura nu își va schimba forma și nu se va împrăștia.

6. Legumele și fructele congelate


În primul rând ar trebui să verifici temperatura frigiderului din magazine – dacă se dovedește că e mai mică de -18 grade, atunci cel mai bine ar fi să nu cumperi produsul. Verifică dacă produsele au fost decongelate în timpul transportului – ar trebui să îți dai seama de asta doar uitându-te la ambalaj. Dacă observi urme de gheață sau umflături, caută alt pachet.

7. Ouăle


Ca să nu te înșeli în alegerea ouălor, adu unul dintre ele la o sursă de lumină și privește-l cu atenție. Dacă se zăresc pete întunecate în interior, oul nu este potrivit pentru consum. Scutură oul pentru a vedea cât e de proaspăt. Dacă auzi un sunet ca de apă chioară, oul nu este bun și nu ar trebui să îl mănânci. Ouăle proaspete nu ar trebui să facă niciun zgomot.

2 din 2Pag Urmatoare