7 obiceiuri sănătoase care pot deveni dăunătoare cât ai clipi. Nu mai proceda așa niciodată!

Cultul unei vieți sănătoase începe să câștige din ce în ce mai multă popularitate, dar este mult mai logic să existe sfaturi cu privire la modul corect în care trebuie făcute lucrurile, cât de mult rău se poate face, ce anume este permis și ce nu. Sunt aceste recomandări însă chiar atât de folositoare? Află care sunt 7 obiceiuri considerate sănătoase în care e bine să nu mai crezi atât de mult:

   

1. Stai în picioare la masă, nu pe scaun
Conform unui studiu, cercetătorii susțineau că e mai bine să stai în picioare la masă decât așezat. Un studiu mai recent a arătat că, în timpul unei munci dificile, există riscul apariției edemelor și supraîncărcarea spatelui. Pentru a nu-ți prejudicia sănătatea, e suficient să te ridici din când în când de la masă și să faci puțină mișcare.

2. Pâinea îngrașă
Pâinea e motivul existenței multor stereoptipuri. Multe persoane spun că dăunează siluetei, iar altele au găsit motive să critice până și glutenul. Intoleranța la gluten afectează doar 1% din populația globului. Consumul pâinii și a glutenului are mereu un efect pozitiv asupra corpului nostru, atâta rimp cât se face în cantități moderate.

3. E necesară o dezintoxicare a organismului
Necesitatea de a-ți purifica corpul se datorează în ziua de azi unor motive false și unor necesități inexistente. Oamenii au deja ficat și cei doi rinichi ale căror funcții directe e să elimine din corpul nostru tot ceea ce este în plus sau e dăunător. Organismul nostru nu are cu siguranță nevoie de detoxifieri adiționale.

4. Baia dintr-o cafenea sau un restaurant e cel mai murdar loc
Majoritatea persoanelor merg cu foarte multă repulsie în băile publice. Se spune că e locul de unde te poți molipsi de o mulțime de boli. Mulți dintre viruși nu sunt atât de durabili pe cum se crede. Aceștia dispar imediat ce o persoană iese din baie. Specialiștii spun că pielea ne ajută să ne apărăm împotriva virușilor. Singura excepție e prezența rănilor pe corpul nostru.

5. Nu există nimic mai sănătos decât un suc proaspăt
Recent, s-a dovedit că proprietățile sănătoase ale sucurilor sunt supraevaluate. Nu trebuie să uitați niciodată că sucurile nu trebuie consumate niciodată pe stomacul gol pentru că pot provoca iritații ale membranei stomacului. Încearcă să consumi fructe în stare naturală, fără să le mai faci suc.

6. Gălbenușul e partea inutilă a oului
Pentru o perioadă de corp, s-a crezut că gălbenușul era o sursă de colesterol extrem de dăunător pentru corp. Dar în realitate, pentru o persoană cu inima sănătoasă, colesterolul din gălbenuș nu îi face niciun rău pentru că nu afectează nivelul grăsimilor din sânge.

7. Trebuie să iei vitamine în mod frecvent
Cosumarea vitaminelor sub formă de pastile nu aduce niciun fel de beneficiu, conform unor studii recente. Asta nu înseamnă că nu sunt necesare corpului, ci doar că trebuie obținute într-o manieră corectă. Nu trebuie să înghiți pastile, o persoană sănătoasă le poate obține consumând fructe și legume proaspete.