7 modalități de a ține insectele și păiajenii departe de casa ta

Atunci când mergi în parc, insectele roiesc în jurul tău, dar nici acasă parcă nu mai scapi de ele. Există nenumărate soluții, e adevărat, dar specialiștii ne avertizează împotriva spray-urilor bogate în substanțe chimice artificiale, care pot cauza alergii.

   

Natura, pe de altă parte, îți sare în ajutor fără niciun efect advers: descoperă în rândurile de mai jos cele 7 soluții împotriva insectelor din sânul ei.

1. Scorțișoara
Adevărul e că ni se pare destul de ciudat că insectele urăsc scorțișoara, pentru că noi îi adorăm atât mirosul, cât și gustul în prăjituri. Presară un pic de scorțișoară la intrarea în camere și se pare că nesuferitele ființe nu îl vor traversa. Desigur, și uleiurile esențiale cu aromă de scorțișoară vor reprezenta o modalitate excelentă de a ține insectele la distanță, dacă nu vrei să îți „pavezi” casa cu această mirodenie.


2. Ceapa
Se pare că insectele sunt extrem de complicate. Nu le place mirosul dulce al scorțișoarei, dar nici cel acid al cepei. Soluția din străbuni este să tai câteva felii de ceapă, pe care să le ții într-un bol cu apă. De asemenea, plantează ceapă în grădină pentru a proteja celelalte plante ale tale de atacul micuțelor viețuitoare.

3. Extract de vanilie
Pleci la picnic și e cam dificil să te freci cu ceapă pe tot corpul ca să scapi de țânțari, dar se pare că extractul de vanilie funcționează la fel de bine. Amestecă-l cu apă și cu uleiuri esențiale de lămâie, de lavandă sau de mentă și pulverizează pe haine: vei mirosi ademenitor și vei fi obține un scut împotriva insectelor.

4. Ierburi aromatice
Ne place că majoritatea soluțiilor naturale anti-insecte sunt mult mai ușor de obținut decât un spray de la magazinul din colț! Dacă locuiești la curte și vrei să scapi de insecte, plantează ierburi la toate intrările. Selecția e, practic, infinită: busuioc, rozmarin, mentă, citronella, usturoi, lemongrass etc. În plus, vei avea niște mâncăruri cu un gust deosebit!


5. Renunță la parfum
Dacă insectele nu suportă aromele de mai sus, sunt însă îndrăgostite de parfumurile florale și de cele fructate. De câte ori ieși la iarbă verde, renunță la cremele de corp și la notele prea intense, deoarece te vor transforma într-un magnet pentru zburătoare de tot felul.

6. Lasă emoțiile acasă!
Știm, e un sfat mai greu de pus în aplicare, însă se pare că insectele sunt atrase, printre altele, și de mirosul transpirației noastre. E vina hormonilor și a feromonilor, așa că situația devine și mai dramatică atunci când ești stresată. E și motivul pentru care ești ținta insectelor de câte ori mergi să alergi în parc.

7. Fă curățenie
În cele din urmă, la asta se rezumă: o casă lună va fi apărată în mod natural de insecte. Șterge praful în mod regulat, aspiră, spală așternuturile, iar țânțarii, muștele și păianjenii îți vor părăsi în timp locuința. Evită cu precădere mormanele mari de cărți vechi, deoarece gândacii sunt atrași cu obstinație de ele.