7 fapte istorice care nu sunt adevărate

„Povestirile bune merită un pic înfrumusețate”, spunea bunul bătrân Gandalf. Și, deși această afirmație funcționează destul de bine pentru ficțiune, istoria nu iartă astfel de lucruri.

   

Astfel că, informațiile greșite se răspândesc, iar mulți dintre noi le cred a fi adevărate. Istoria a avut nevoie de eroi, iar eroii au avut nevoie de fapte măreţe pentru a rămâne veşnic în istorie. Aşa au luat naştere micile neadevăruri pe care cu toţii le credem reale.

Iată mai jos șapte fapte istorice care nu sunt adevărate!

Cunoscutul dramaturg Shakespeare nu și-ar fi scris singur piesele

Shakespeare s-a născut și a crescut într-un centru de comerț cu oi, de aceea se consideră că el nu ar fi putut obține cunoștințe necesare pentru a scrie astfel de descrieri detaliate ale politicii, ale intrigilor instanțelor și ale culturilor altor țări.

Mai mult, nu există o semnătură unică a scriitorului. Multe opere ale sale sunt semnate diferit. Chiar și numele de familie este scris ca Shakespeare, Shake-speare sau chiar Shak-spear.

Această teorie este deseori respinsă, dar ea a fost susținută de personalități importante precum Charlie Chaplin, Mark Twain și Sigmund Freud.

Celebra frază „Lasă-i să mănânce tort” a Mariei Antoaneta

Celebra frază atribuită Mariei Antoaneta este mai mult un mit decât realitate. Știm cu toții că Maria Antoaneta este responsabilă pentru fraza ,,Lasă-i să mănânce tort”, atunci când ţăranii francezi se plângeau că sunt atât de săraci încât nu îşi permit nici pâine.

Cu toate acestea, Jean-Jacques Rousseau i-a atribuit această frază Mariei Antoaneta. Dar nu a fost aceasta a spus-o pentru că la acea vreme tânăra avea 9 ani și încă locuia în Austria. Istoricii susţin însă că Marie-Thérèse, soţia lui Ludovic al XIV-lea, a fost cea care a spus de fapt aceste vorbe, cu un secol mai devreme.

Piramidele nu au fost construite de sclavi

Herodot a fost primul care a scris despre munca sclavilor la construirea piramidelor. Cu toate acestea, istoricul antic a trăit mult mai târziu față de perioada când piramidele au fost construite.

La începutul anilor 1990, arheologii au găsit morminte ale oamenilor care au lucrat la construcția piramidelor. Au fost îngropați cu onoruri și erau aproape la fel de importanți precum faraonii. Cercetarea scheletelor acestora a arătat că acești oameni erau bine hrăniți și lucrau în schimburi, astfel încât oamenii de știință au ajuns la concluzia că ei erau muncitori, nu sclavi

Pagini: 1 2