6 obiecte istorice misterioase care nu au putut fi explicate până în prezent

   

Discul Genetic

Discul Genetic este un artefact remarcabil, descoperit în Columbia de către profesorul Jamie Gutierrez. Studiile de laborator au arătat că Discul Genetic are o vechime de peste 6000 de ani şi a fost realizat cu ajutorul unei tehnologii extrem de avansate. Dimensiunile sale nu sunt ieşite din comun, discul cu pricina are un diametru de numai 27 de centimetri şi cântăreşte puţin peste 2 kilograme. A fost sculptat în lidiană, o piatră de culoare neagră cu o textură abrazivă.

După mai multe studii, oamenii de ştiinţă au stabilit că civilizaţia antică care a realizat acest disc deţinea pe lângă cunoştinţe tehnologice mult mai avansate decât în prezent şi numeroase informaţii despre genetică sau procreere.

Mecanismul Antikythera

Mecanismul de la Antikythera este considerat un computer mecanic antic realizat pentru calculul pozițiilor astronomice. Acesta a fost recuperat în anii 1900-1901 dintr-o epavă de lângă insula Antikythera. Perioada sa de construcție este în prezent estimată a fi între 150 și 100 î.Hr. Gradul de sofisticare mecanică este comparabil cu a unui ceas elvețian din secolul al XIX-lea.

Pagini: 1 2