6 lucruri pe care persoanele inteligente NU le fac niciodată

Persoanele inteligente au capacitatea de a-și înțelege propriile emoții și de a reuși să le facă față. Ele nu stau niciodată supărate, știu când e necesar să renunțe la o situație și sunt mereu gata să meargă înainte. Rețeta fericirii acestor persoane nu constă doar în acțiunile lor, ci și în lucrurile pe care nu le fac. E greu să determini cu exactitate rețeta succesului acestor persoane. E mult mai ușor să evidențiem lucrurile pe care evită să le facă și să tragem astfel concluzii:

   

1. Încearcă să facă economie atunci când e posibil
Capacitatea de a-și gestiona corect finanțele face parte din calitățile unei persoane inteligente. Instalează un filtru la robinet ca să nu fii nevoit să cumperi apă purificată în sticle. Umple cartușele pentru imprimantă în loc să cumperi unele noi. Pe internet găsești multe informații utile, așa că nu are rost să dai bani pe un abonament la o revistă.

2. Nu depinde de ceilalți
E bine să ai persoane în care te poți încrede în viața ta. Atunci când depinzi constant de o persoană, devii mai slab. Trebuie să te gândești foarte bine dacă chiar nu reușești să rezolvi de unul singur o treabă dificilă. Teama de eșec te va face și mai temător, așa că e bine să o înfrunți și să încerci să faci lucrurile fără ajutorul nimănui.

3. Nu sunt de acord cu ceea ce nu le place cu adevărat
Cuvântul Nu are extrem de multă putere și trebuie folosit atunci când e nevoie. Când refuzi să accepți obligații noi, reușești să le abordezi pe cele deja existente. Puterea de a spune Nu te ajută să nu iei o decizie proastă.

4. Nu stau furioși
E normal să fii furios și să ai emoții negative după o situație neplăcută, așa reacționăm la stres. Te afectează doar pe tine dacă a trecut mult timp și încă mai porți pică. Dacă acumulezi emoții negative în interior ești mereu într-o stare de stres, iar persoanele inteligente evită asta.

5. Nu depinde de noroc
Atunci când dedici mult timp unui anumit lucru e bine să ții cont de fraza Așteaptă-te pentru ce e mai bun, dar fii pregătit pentru ce e mai rău. Speranța că totul va merge conform planului te motivează, iar pregătirea în avans de scapă de deziluzii atunci când lucrurile merg prost.

6. Nu trăiesc în trecut
Să știi să pierzi e o parte foarte importantă din succes. Dacă ai fost învins, înseamnă că ai pierdut încercând să obții mai mult decât s-a putut. Mergi înainte și nu ține cont de greșelile din trecut. Nu le uita ca să nu le repeți, dar dacă trăiești în trecut nu vei putea să te bucuri de prezent și să îți planifici viitorul.