5 trasaturi ale unei femei puternice: Tu le ai?

Persoanele cu o personalitate puternica nu sunt reci sau insensibile. Doar au invatat sa dea fiecarei probleme importanta pe care o merita, astfel incat sa nu ii afecteze in mod negativ. Adesea, o personalitate puternica poate provoca o anumita tensiune sau disconfort.

   

Uneori, vedem oameni cu o personalitate puternica ca fiind incapabili sa cedeze anumitor lucruri. Noi credem ca sunt persoane care, ocazional, sunt egoiste sau care isi cauta doar propriile interese si care nu accepta viziuni, propuneri sau sugestii din partea altora.

Nimic nu este mai departe de realitate. Este adevarat ca, in cazul personalitatii, exista intotdeauna multe nuante atunci cand este vorba de a eticheta pe cineva ca fiind „pur” introvertit, extrovertit, dependent, independent, intuitiv etc.

Cu toate acestea, cand vorbim despre personalitati puternice, este ceva ce trebuie inteles in spatele lor. In psihologie, acest tip de profil este cunoscut ca o „personalitate rezistenta”.

In interiorul ei, un om poate fi introvertit sau extrovertit, dar ceea ce o caracterizeaza, mai presus de toate, este capacitatea de a ramane pe linia de plutire in mijlocul adversitatii.

Mai jos, vom explica 5 trasaturi care vor ajuta la intelegerea a ceea ce inseamna sa fii o persoana puternica.

Te poti identifica?

1. O personalitate puternica nu agreeaza scuzele
O persoana cu o personalitate puternica are o cale foarte speciala: a invatat din greselile si succesele ei. Ea actioneaza in baza constiintei sale cu umilinta, dar cu hotarare.

Acest lucru explica de ce nu-i plac deloc jumatatile de adevar sau de minciuna, sa nu mai vorbim de scuze sau de cei care nu fac altceva decat sa amane. Pentru o persoana cu o personalitate puternica, aceste fapte ii determina sa piarda timpul. Sunt obstacole, precum si modalitati de a incetini intentiile si obiectivele.

In lumea ei, trebuie facut ce trebuie facut. Ceea ce stabilesti ca un obiectiv la orizont este un motivator pentru care trebuie sa lupti.

Astfel, cineva care isi umple ziua cu scuze si motive false este ceva care i se pare inconfortabil.

2. Este atenta atunci cand permite oamenilor sa faca parte din viata ei
Daca exista ceva care defineste o persoana cu o personalitate puternica, este abilitatea ei de a avea control pentru a descoperi motivatiile ei intrinseci. Stie ce doreste si ce nu. Aceasta lectie a venit la ea pentru ca, la un moment dat in trecut, cineva nu i-a intalnit asteptarile, a devenit deziluzionata sau a fost tradata.

Cu toate acestea, departe de a fi inchisa in sine sau a fi rece sau neincrezatoare, ea este deschisa altora, dar nu ezita sa aplice un filtru psihologic foarte potrivit. Nu va lasa pe nimeni in viata ei care o deranjeaza sau care ii deranjeaza pacea interioara.

Pagini: 1 2