3 GHICITORI întotocheate care îți vor testa INTELIGENȚA! Nu trișa!

Pentru a-ți pune la contribuție creierul, nu este nevoie să recurgi la exerciții matematice, ci doar să te uiți cu atenție la poze precum cele de mai jos:

   

1. O zi caniculară de vară
Era o vară toridă și un detectiv s-a gândit să stea pe bancă, pe malul unui râu. Dintr-o dată, a auzit o femeie plângând.
-”Ce s-a întâmplat?” a întrebat-o el pe femeie. ”Vă rog să vă calmați și să-mi povestiți totul.”
-”Ușor de spus! Nici nu-ți poți imagina cât de dragă îmi era brățara aceea! Vin aici zilnic, iar azi mi-am dat-o jos, am lăsat-o pe o carte și am adormit. Brățara dispăruse când m-am trezit.”
Detectivul a căzut pe gânduri. Nu existau urme că cineva ar fi furat brățara și nici nu erau oameni prin zonă. Erau însă vizitatori și unul dintre ei ar fi putut să fure brățara.
Ți-ai dat seama cine a furat brățara?


2. Pe malul râului
Inspectorul Varnike era la datorie, alături de asistentul său. Amândoi urmăreau un criminal și, luându-se după urmele pașilor, au ajuns pe malul unui râu. Cei doi au văzut oameni care ieșeau din apă și i-au întrebat dacă au văzut un om de vârsta lor prin zonă. ”A fugit pe aici acum câteva minute. S-a aruncat în râu și trebuie să fi ieșit pe partea cealaltă. Unul dintre acei oameni s-a oferit să le pună barcă la dispoziție, dar inspectorul nu a vrut. ”Îl lăsăm să fugă. Momentan vreau să vorbesc cu tine.”
De ce detectivul a fost distras de cei care ieșeau din aop și nu l-a urmărit pe fugar pe partea cealaltă?


3. Misterul de Crăciun
Inspectorul Varnike era la datorie în noaptea de Crăciun. În dimineața zilei de 25 decembrie, a primit un apel. A sunat la soneria ușii și un domn somnoros a deschis-o. ”Trebuie să verific apartamentul Dvs. Vecinul Dvs. spune că ieri, în Ajun, a venit la petrecerea pe care ați dat-o și în timp ce cânta cu alți oameni lângă bradul de Crăciun, ai intrat în apartamentul său și i-ai furat lucruri de valoare”. ”Nu este adevărat. Am petrecut Crăciunul la prietenii noștri. Am fost la ei pe seară, abia am avut timp să decorăm propriul nostru brad. Ne-am întors acasă după miezul nopții și am adormit imediat. Dacă doriți, o trezesc pe soția să vă confirme”, a răspuns omul.
”Nu este nevoie, este evident că vecinul Dvs. este mincinos”.
Cum și-a dat seama inspectorul Varnike să-și dea seama așa rapid?

Răspunsuri

1. Cine a furat brățara?
Singura persoană care ar putea ajunge la brățară fără a lăsa urme în nisip este cea cu undița.

2. Cine este criminalul?
Râul era adânc și agitat. Dacă cineva s-ar fi decis să-l traverseze, s-ar fi înecat imediat. Nu există nici un fel în care criminalul ar putea ajunge pe cealaltă parte. Criminalul este cel care stă pe țărm.

3. De ce detectivul a chemat vecinul ca mincinos?
Ghirlanda de pom de Crăciun lipsește de un bec și nu ar funcționa fără ea. Proprietarul într-adevăr a decorat pomul de Crăciun în grabă și nu a verificat dacă luminile funcționau sau nu. Vecinul nu putea să știe acest lucru și a mințit că existau persoane care cântau lângă bradul multicolor.