20 de SUPERSTIȚII CIUDATE din toată LUMEA pe care le-ai crezut și TU

În Rusia, o pisică neagră poate face o persoană superstițioasă să-și schimbe traseul, iar în Marea Britanie se spune că întâlnirea cu o pisică neagră aduce fericire. Superstițiile s-au format în funcție de mentalitate și stilul de viață și pot spune multe lucruri despre adevăratul caracter al unui popor.

   

Iată câteva dintre cele mai stranii superstiții din diferite țări.

1. Dacă o pasăre face găinaț pe tine e semn de noroc și abundență. ( Rusia )

2. Dacă vei călca în mizerie de la câini cu piciorul stâng te așteaptă fericire; dacă vei călca în așa ceva cu piciorul drept, te așteaptă nenorociri. (Franța )

3. Dacă îți cade o muscă în mâncare vei primi un cadou. ( Japonia)

4. Dacă strănuți înseamnă că cineva vorbește despre tine. (Grecia)

5. Vesela spartă aduce noroc – în Danemarca există obiceiul de a dărui un vas spart persoanelor dragi în ultima noapte din an. (Danemarca )

6. Tăițeii lungi simbolizează o viață lungă și prosperitate – nu trebuie să-i mănânci. (China)

7. Cactușii te protejează de nenorociri și de tot răul. (Grecia)

8. O pisică ce îți taie calea de la stânga la dreapta îți aduce ghinion, iar una care trece de la dreapta la stânga îți aduce fericire. (Germania )

9. Nu trebuie să te uiți în oglindă noaptea. (Japonia)

10. Ceasurile din biserici arată diferite ore pentru a deruta demonii. (Malta)

11. Nu trebuie să ucizi păienjenii deoarece îți protejează casa de incendii. (Qatar)

12. Complimentele sunt un mod de manifestare a invidiei; toate problemele sunt cauzate de laudele false. (Italia)

13. Miresei trebuie să i se toarne noroi în cap ca să aibă fericire în viața de familie. (Scoția )

14. A-ți lăsa portofelul sau poșeta pe jos aduce ghinion, fiindcă vei pierde bani. (Brazilia)

15. Numărul 4 și toate derivatele aduc mare ghinion, deoarece pronunția acestui număr e aproape la fel ca cea a cuvântului „moarte”. (China )

16. E foarte înfricoșător să deschizi și să închizi foarfecele fără să tai ceva și e și mai rău să le lași deschise. Totuși, dacă le pui sub pernă, se spune că te scapă de coșmaruri. (Egipt)

17. Atunci când două persoane spun același lucru, trebuie să spună „Piase Kokkino” (atinge roșu) și să atingă ceva roșu pentru a evita o ceartă. Dacă ți se întâmplă asta de Paști, ai noroc, datorită abundenței de ouă roșii. (Grecia)

18. În India nu trebuie să-ți tai unghiile marțea și sâmbăta (sau noaptea) și nu trebuie să te tunzi sau să te speli pe cap joia și sâmbăta. (India)

19. Copiii sunt sfătuiți să-și ascundă burtica în timpul furtunilor cu tunete, mai ales atunci când dorm. Se crede că dacă nu ești atent, Raijin (zeul tunetului) îți va fura buricul și îl va mânca. (Japonia)

20. În Coreea de Sud, mai ales, se crede că dacă un ventilator pornit în timp ce dormi te va omorî. De aceea, multe ventilatoare au temporizatoare automate. (Coreea)