20 de lucruri care probabil nu stiai la ce folosesc

In fiecare zi folosim diverse obiecte insa despre rolul unora dintre ele habar nu aveam. Mai jos sunt cateva fotografii explicate.

   

Orificiul din capacul pixului

Acest orificiu este special creat pentru cazurile in care un copil inghite capacul. Daca acesta ramane intepenit in gat, aerul sa poata circula in continuare.

Orificiul din geamurile avioanelor

O mica gaura in geam, una pe care cei mai multi dintre noi nici nu o observa, joaca un rol important in siguranta pasagerilor. Micul orificiu este numit si o “gaura de respiratie”, sau o “gaura de sangerare”. Ajuta ca presiunea sa fie suportata in totalitate de panoul exterior”.

Cu toate acestea, cel mai fascinant fenomen legat de aceste gauri se leaga de cristalele de gheata ce se formeaza in jurul lor. Condensul format de aerul cald al cabinei care se loveste de aerul rece din exterior este responsabil pentru aceste cristale, pe cursele lungi.

Punctul de langa camera


Acest punct de langa camera este un microfon

Bucata de material atasata la hainele noi achizitionate

Daca nu stiai, rolul acestei bucati de material este pentru a testa inainte daca articolul vestimentar achizitionat se decoloreaza sau daca rezista la anumite temperaturi.

Buzunarelul micut al blugilor


Încă de când au fost create primele perechi de blugi, acest articol vestimentar s-a bucurat de un suces răsunător. Puţini oameni ştiu însă de ce majoritatea blugilor au acel mic buzunar din partea dreaptă, numit al cincilea buzunar.

Cu toate că este de cele mai multe ori folosit pentru depozitarea mărunţişului sau pentru a ţine bricheta, rolul initial al buzunarului era altul. Acolo se puneau pepitele de aur pe care le găseau minerii, pentru a nu le pierde în buzunarele mari.

Capsele blugilor

Daca acum se folosesc mai mult pentru a decora blugii, in trecut capsele aveau rol de a intari zonele care erau supuse mai intens uzurii.

Pagini: 1 2 3