20 de întrebuințări diferite ale cuptorului cu microunde

20 de întrebuințări diferite ale cuptorului cu microunde
   

11. Prepară o omletă rapid
Cuptorul cu microunde poate găti ouă delicioase de tip omletă timp de 3 minute. Se bat ouăle într -un castron, adăugând sare, brânză și ierburi proaspete după gust, setezi temperatura maximă . Atunci când auzi un ton de apel, veți descoperi cu uimire – un fel de mâncare gustos care se gătește aproape instantaneu!

12. Miere de albine decristalizată
Miere de albine pare a fi prea groasă? În cazul în care a fost cristalizată, pune vasul fără capac în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la putere mică. Miere de albine va fi din nou fluidă și-și va păstra pe deplin gustul delicios.

13. Umflăm lintea și fasolea
Cuptorul cu microunde te poate ajuta la accelerarea umflării lintei sau fasolei, procedură care durează de obicei toată noaptea. Se pune mâncarea într-un vas special, se acoperă cu apă, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și se încălzește timp de 10 minute. Apoi se lasă să se răcească timp de 30-40 de minute, și vei obține fasole gata pentru prelucrare ulterioară.

14. Topește ciocolata
Vei avea nevoie cu siguranță de un mod rapid și la îndemână pentru a prepara ciocolată caldă fără bulgări. Piseaz-o cât mai bine posibil și pune-o într- un castron special în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Apoi repetă această operație, în pauze agitând ușor produsul pentru a obține rezultatul dorit.

15. Uscăm ierburile
Pentru a uscarea în mod corespunzător plante aromatice, folosește acest sfat. Încălzește-le într-un recipient timp de 2-4 minute la putere mare, punându-le din timp pe prosoape de hârtie. Apoi, mototolește șervețelele și repetă operațiunea.

16. Recuperarea zahărului brun întărit
În grabă există riscul de supraexpunerea a zahărului brun care apoi se transformă într -un fosil din care nu mai poți face nimic. În cazul în care se întâmplă acest lucru, pune-l într -un bol cu o felie de pâine, presoară de asupra cu apă și pune-l pentru 30-45 secunde într -un cuptor cu microunde. Zahărul umed, de asemenea, poate fi salvat. Pune zahărul într-un castron și lasă-l iîn cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.

17. Coacerea fileului de pește
Pentru a prepara fileul de pește în cuptorul cu microunde, trebuie să fii mai întâi sigur că este uscat bine. Pune fileul pe o farfurie, și lasă-l pentru câteva minute în cuptor.

18. Coace prăjitură cu ciocolată
Fanii prăjiturilor cu ciocolată le pot obține cu ușurință timp de un minut și patruzeci de secunde. Pentru asta amestecă zahărul, cacao, sare, scorțișoară și făină într-un bol. După ce ai obținut un amestec uniform de ingredientele uscate toarnă lichidul într-o succesiune: apa, înghețata de vanilie și uleiul vegetal. Încă o dată amestecă-le a toate, până la dispariția completă a bulgărilor și încălzește în cuptorul cu microunde la putere mare în anticiparea plăcerii iminente.

19. Creșterea volumului de suc obținut din lămâi și lămâi verzi
Imaginează-ți că poți face o lămâie și mai suculentă dacă o pui în cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde. Feliază lămâia apoi, pune-o într -un storcător și vei fi surprins cât de mult suc vei obține.

20. Ouă fierte perfect
Puteți găti minunat ouăle fierte în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui oul crud într-o cană specială cu apă clocotită și să adaugi o picătură de oțet alb. Pune două scobitori în gălbenușul de ou, acoperă vasul cu folie de plastic și abia apoi pune totul în cuptorul cu microunde. Setează 30 de secunde.

2 din 2Pag Urmatoare