20 de întrebuințări diferite ale cuptorului cu microunde

20 de întrebuințări diferite ale cuptorului cu microunde

În general, oamenii folosesc cuptorul cu microunde pentru reîncălzirea rapidă a produselor alimentare, iar în cazuri rare, pentru prepararea bucatelor. Dar, sigur, mulți nici măcar nu știu că cuptorul cu microunde pot fi utilizate nu numai în aceste scopuri.

   

Astăzi, aproape în fiecare apartament există un asemenea aparat. Acest gadget face viața mai ușoară pentru omul modern,și îl ajută să economisească o mulțime de timp. Noi îți vom reprezenta câteva sfaturi prețioase pentru a te ajuta să utilizezi cuptorul cu microunde în avantajul tău.

1. Feliem ceapa fără lacrimi
Poți termina odată și pentru totdeauna cu lacrimile atunci când vine vorba despre felierea cepei. Taie capetele cepei și pune-o în cuptorul cu microunde. Setează căldura la puterea maximă timp de 30 de secunde. Astfel, porii care emit sucul lacrimogen se vor usca. Gustul și toate substanțele nutritive rămân la locul lor, dar enzimele care provoacă lacrimile vor dispare, și ceapa se va tăia ușor.

2. Întoarcem parfumul de lungă durată a condimentelor
Aroma condimentelor și a nucilor poate fi păstrată chiar și după o lungă depozitare. Este suficient să le încălzești într -un cuptor cu microunde timp de 15 secunde la putere maximă.

3. Topirea margarinei
Margarina sau untul pot fi topite într -un cuptor cu microunde la temperaturi ridicate timp de un minut. Acest lucru este mai bun decât dacă le lași în aer liber timp de câteva ore sau decât încălzirea pe aragaz.

4. Readucerea la viața de chipsurilor de cartofi
Dacă îți este poftă de niște chips-uri crocante le poți face cu ușurință într- un cuptor cu microunde. Pune împreună cu chips-urile câteva de prosoape de hârtie, și umiditate excesivă în tratamentul termic va fi complet absorbită de acestea. Chiar și o scurtă încălzire este suficientă pentru a readuce la viața de chips-urile crocante.

5. “Reanimarea” biscuiților vechi
Nu numai chips-urile își pot recăpăta gustul crocant.Biscuiții vechi și cerealele, de asemenea, își pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea prin același truc! În acest caz, nu este nevoie de prosoape de hârtie . Pur și simplu încălzește biscuiții timp de treizeci de secunde în cuptorul cu microunde, iar ei vor primi gustul de proaspăt coapți.

6. Întoarce prospețimea pâinii vechi
Pâinea stătută poate fi reîmprospătate cu succes. Ia câteva felii și înfășoară-le în cârpe umede apoi încălzește-le în cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de 10 secunde. Dacă este necesar, operația poate fi repetată pentru a atinge finețea dorită a pâinii.

7. Prepară bacon “fără grăsimi”
Chips-uri de bacon gătite într-un cuptor cu microunde este o operație mult mai rapidă și mai sănătoasă decât cele gătite în condiții normale. Se pun prosoape de hârtie pe o farfurie. Setează timpul de la 3 până la 5 minute la putere mare, și vei primi chips-uri delicioase, fără prea multă grăsime.

8. Decongelăm sandwich-uri și produse de patiserie
Sandvișuri și prăjituri de obicei congelate sunt umede și lipicioase atunci când sunt încălzite . Acest lucru poate fi evitat prin învelirea lor cu un prosop de hârtie. Vei vedea că umezeala va fi absorbită de prosop, înainte de a rămâne pe suprafața produsului.

9. Prăjim nuci
În cuptorul cu microunde migdalele sau fructele caju se vor prăji mult mai repede decât într -un cuptor convențional. Doar presoară nucile pe o farfurie adecvată pentru prelucrare în cuptorul cu microunde, setează cronometrul timp de 1 minut la putere mare. Repetă acest proces de 4-5 ori, între amestecând arahidele.

10. Verificăm caracterul adecvat al containerului
În cazul în care ai nevoie să testezi elementul de securitate al unui recipient din plastic într -un cuptor cu microunde , pune-l într- o cană cu apă rece și încălzește timp de un minut. În cazul în care apa va fi fierbinte, iar containerul va rămâne l rece – totul este în ordine. În cazul în care recipientul se va încălzi, va trebui să scapi de el.

Pagini: 1 2