18 fotografii istorice inedite

Când ai fost copil, probabil ai petrecut destul de mult timp la ora de istorie. Și dacă stăm să analizăm, predarea istoriei la școală este unul dintre fundamentele sistemului nostru de învățare. Astfel, toate lucrurile pe care le înveți la ora de istorie te ajută să înțelegi mult mai bine trecutul tău și al nostru. Ceea ce a fost și probabil ceea ce se preconizează că va urma.

   

Spre deosebire de alte materii enervante pentru unii elevi, precum matematica sau chimia, istoria pare să fie preferată de mulți dintre tineri. Astfel, multe persoane au declarat că îți aduc mult mai ușor aminte lucruri pe care le-au învățat la ora de istorie, chiar și după 40 de ani de când au terminat liceul.

Cea mai bună parte a istoriei nu este învățarea pe de rost a lecțiilor, ci fotografiile din cărțile noastre de istorie, în special cele neobișnuite și cele care ne-au atras atenția având anumite elemente nemaiîntâlnite. Fotografii care ne arătau cum arăta trecutul, de fapt.

Și acesta este și elementul cheie al fotografiilor. Sunt precum niște mașini care călătoresc în timp. Când ne uităm la astfel de imagini, este ca și cum suntem prezenți în acel loc.

Cel mai puternic om din lume – a ridicat 2,8 tone, Paul Anderson


Întoarcerea pe Pământ a cimpanzeului care a zburat 16 minute în spațiu, 1961

Greva femeilor la Citrone, 1930

Departamentul Pompierilor, New York, 1910


Vestă anti-glonț, 1958

The Dynasphere, 1930

Oameni pozând cu un pește enorm, 1910


Un fotograf in Italia, 1960

Cum arăta biroul lui Einstein la o zi după moartea sa, 1955

Pagini: 1 2