16 utilizări surprinzătoare ale apei de gură

16 utilizări surprinzătoare ale apei de gură

Știai că apa de gură are o mulțime de alte utilizări în afară de curățarea orală și reîmprospătarea respirației tale? Proprietățile sale antiseptice și antifungice pot fi de ajutor în mai multe contexte, de la tratarea acneei, la curățarea sticlei.

   

Iată așadar, 16 dintre cele mai suprinzătoare utilizări ale sale:

1.Elimină mirosul
După ce ai tăiat ceapă, usturoi sau pește, pune puțină apă de mâini pe palme. Aplică apă de gură peste picioare după dduș pentru a preveni mirosul neplăcut.

2. Ajută la tratarea ciupercilor de pe unghii și picioare
Amestecă 2 părți egale de apă de gură și oțet. Umezește puțină vată tamponează pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi. Dacă faci asta constant, vei vedea îmbunătățiri în câteva săptămâni.

3. Previne mătreața
Proprietățile sale antifungice contribuie la prevenirea mătreții. Înainte de a face baie, amestecă o parte apă și o parte apă de gură. După ce te-ai spălat pe cap cu șamponul tău obișnuit, toarnă acest amestec, stai câteva minute, apoi clătești.

4. Reduce efectul înțepăturilor de efecte
Înțepăturile de insecte sunt foarte somune și enervante. Tamponează cu o bucată de vată înmuiată în apă de gură zonele afectate și gata. Reduce mâncărimea și usturimea.

5. Toner facial
Dacă ți s-a terminat tonerul facial, poți folosi apă de gură. Nu doar că îndepărtează excesul de machiaj și murdăria, dar luptă și împotriva coșurilor. Nu folosi apă de gură dacă ai o piele sensibilă la chimicale.

6. Previne infecțiile
Dacă ai un nou piercing sau tatuaj, apa de gură va contibui la vindecarea mai rapidă a pielii și la prevenirea infecțiilor. Aplică apă de gură pe zonele afectate în fiecare zi.

7. Previne vânătăile
Pentru a te salva de o vânătaie neplăcută (sau să reduci una), înmoaie puțină vată în apă de gură și tamponează zona afectată.

8. Poate fi un deodorant bun
E un truc util de a scăpa de o situație stânjenitoare. Aplică subraț apă de gură cu ajutorul unui disc demachiant.

Pagini: 1 2