15 mame de la care copiii nu au ce invata. Halal educatie

Mamele, ca fiecare persoana, au defecte si calitati. Isi fac griji, se implica in crestere si educarea copiilor, varsa lacrimi pentru pruncii lor, se bucura pentru reusitele micutilor, sa supara si se simt de multe ori coplesite de responsabilitati. De multe ori gresesc, insa niciodata din rea vointa.

Loading...

Nu poti cataloga nicio mama ca fiind buna sau rea. Mama este mama si atat. Iar copilul tau stie cel mai bine acest lucru si te va iubi neconditionat, in ciuda defectelor pe care ti le reprosezi sau care ti se reproseaza.
Daca ti-e teama ca vei fi perceputa drept o mama rea, pentru ca iti certi copilul, aminteste-ti ca un copil are nevoie, pe langa dragostrea ta neconditionata, de rutina si de reguli clare, care sa-l ajute sa se orienteze in situatii diverse. Prin urmare, nu trebuie sa accepti sau sa tolerezi orice actiune sau comportament al copilului.

Ai voie sa il dojenesti, atunci cand este cazul. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este modul in care i te adresezi, atunci cand greseste. Cearta-l fara sa fii aspra sau autoritara. Explica-i cu calm si blandete cum poate face mai bine un lucru. Nu insista pe greseala, ci pe modul in care poate se poate autocorecta.

Fii ferma, nu dura. Apeleaza la pedepse adaptate gravitatii situatiei si tine-te de cuvant. In acest mod, copilul te va lua mereu in serios si va avea incredere in judecata ta. Tu esti primul lui profesor, primul educator cu ajutorul caruia descoperea lumea, modul in care aceasta functioneaza si maniera in care poti interactiona cu cei din jur.

Loading...