15 Lucruri, pe care niciodată nu trebuie să economisești! Consecințele vor fi mai costisitoare!

Uneori este mai bine să plătești mai mult acum, pentru a economisi mai târziu.

   

1. Încălțăminte
Papucii pot să nu fie de brand, dar trebuie să fie comozi. O încălțăminte incomodă și nepotrivită îți poate aduce dureri de picioare, bătături și probleme cu spatele pe viitor.

2. Controalele de rutină
Serviciile medicale sunt destul de costisitoare, de aceea mulți evită controalele în scopuri profilactice. Totuși, acestea te vor ajuta să economisești mulți bani pe viitor. Boala se tratează mai ușor, dacă este depistată la etapa incipientă.

3. Peria de dinți și irigator
Pentru a nu da faliment pe serviciile stomatologului, trebuie să ai grijă de sănătatea dinților. O perie de calitate înaltă te va ajută să menții corect igiena dentară, iar irigatorul va elimina tot ce nu poate face peria.

4. Educația
Prețul ridicat nu întotdeauna garantează educație de calitate, dar totuși nu trebuie să economisești în acest domeniu. Noile cunoștințe, aplicate corect, îți vor acoperi toate cheltuielile investite. Banii funcționează, dacă în schimbul lor primești anume cunoștințe, și nu diplome și certificate.

5. Mâncare
Poți economisi pe mâncare, dar trebuie să o faci cu cap. În primul rând, trebuie să ții cont că unele produse nu pot fi ieftine. În al doilea rând, meniul tău trebuie să includă proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre și minerale suficiente. Atunci când alegi alimentele, uită-te nu doar după preț.

6. Siguranța
Poți să nu ai nevoie de măsurile de securitate, dacă ești norocos, sau acestea îți pot salva viața. Niciodată nu știi! Printre factorii importanți este nu doar prețul, dar dacă pentru calitate trebuie să plătești mai mult, atunci este mai bine să o faci: un scaun pentru copii de calitate, pe care îl pui nu doar pentru a evita poliția rutieră sau un detector de fum care într-adevăr funcționează și nu doar atârnă pe tavan.

7. Serviciile specialiștilor
De cele mai multe ori, calitatea serviciilor prestate corespunde prețului și, în rezultat, obții și mai multe cheltuieli și probleme suplimentare.

De exemplu, o tunsoare proastă practic nu poate fi îmbunătățită, iar părul deteriorat de vopseaua ieftină va avea nevoie de un tratament destul de costisitor.

8. Zbor direct
Unii călători încearcă să economisească alegând zboruri accesibile, chiar dacă îi așteaptă patru transferuri a câte 8 ore fiecare. Dar acest lucru nu este întotdeauna justificat.

9. O saltea de calitate
Salteaua incomodă ascunde foarte multe pericole. Aceasta poate duce la probleme de sănătate, dureri de spate și somn tulburat. În rezultat, obosești mai repede, te concentrezi mai greu și de aici încep și problemele la serviciu.

10. Scaunul de birou
Dacă ai un job sedentar și petreci foarte mult timp așezat pe scaun nu ar trebui să economisești bani pentru confort. Scaunul incomod se va transforma cu timpul într-un instrument de tortură.

11. Ochelari de soare
Ochelarii de soare de calitate proastă dăunează ochilor. În timp ce întunecă, pupila se extinde și absoarbe mai multă radiație ultravioletă decât ar primi fără ochelari. De aceea este important ca lentilele să aibă protecție UV.

12. Produsele de protecție solară
Utilizarea regulată a cremei de protecție solară reduce riscul de apariție a melanomului cu 50 – 73% și ajută la prevenirea carcinomului.

13. Aparatul de ras
Dacă folosești cu virtuozitate lamele de unică folosință de repetate ori și nu lași nicio tăietură, atunci poți să economisești pe aparatele de ras. Cei care nu o pot face, ar trebui să își cumpere un aparat mai scump cu lame ascuțite.

14. Instrumente
Burghiul sau șurubelnița nu sunt acele lucruri, pe care dorești să le înlocuiești de fiecare dată când este lansat un model mai nou. Cel mai probabil că vei cumpăra aceste instrumente pe o durată mai lungă de timp, de aceea ar fi o investiție profitabilă dacă ai alege instrumente mai scumpe și de calitate.

15. Vacanța
Nu este cazul să dai ultimii bănuți pe vacanță, dar nici nu trebuie să renunți la călătorii. Noile impresii te vor ajuta să evadezi din rutina zilnică, îți vor aduce noi puteri și te vor umple de energie.