15 coincidențe neobișnuite din trecut care sunt greu de crezut

Viața este presărată cu diverse evenimente stranii și inexplicabile pe care le numim coincidențe. Unii compară coincidențele cu răspunsurile pe care Universul le oferă în anumite momente ale evoluției umane, alții cred că sunt doar pure întâmplări.

   

Indiferent de percepția fiecăruia, coincidențele fac parte din viața noastră chiar dacă le putem explica sau nu. Astfel, mulți oameni nu cred în coincidenţe, însă ele există sau cel puţin aşa arată istoria.

De exemplu, despre turnurile gemene există o legendă a ghinionului. New York City are 11 litere, la fel şi Afghanistan, numele lui George W. Bush şi numele teroristului care a ameninţat că va distruge turnurile gemene, Ramsin Yuseb. Primul avionul care a lovit turnurile gemene era zborul numărul 11 (Flight 11) şi avea la bord 11 membri ai echipajului. Statul New York a fost al 11-lea stat adăugat Uniunii. Tragedia a avut loc pe data de 11 septembrie. Data aceasta este a 254 zi din calendar. Numărul victimelor din avioane a fost de 254 (2+5 +4= 11). 911 este numărul de urgenţe în SUA.

Mai jos vă prezentăm și alte coincidențe uimitoare care au șocat o lume întreagă.

Derby-ul din 1967 dintre Everton și Liverpool


Un reporter BBC a întrebat diferite persoane întâlnite pe stradă dacă își amintesc de derby-ul din 1967 dintre Everton și Liverpool, iar un bătrân a surprins pe toată lumea afirmând că el a fost unul dintre jucători. A fost o simplă coincidență faptul că reporterul l-a întâlnit pe stradă pe Tommy Lawrence, fostul sportiv care a reprezentat Liverpool-ul între anii 1957 – 1971.

În trecut se credea că soarele și luna au aceeași mărime

Soarele și luna par să aibă aceeași mărime datorită unei coincidențe extraordinare: Luna este de 400 de ori mai mică, dar de 400 de ori mai aproape. Soarele și luna par să aibă aceeași dimensiune atunci când aceste două corpuri cerești sunt privite de pe Pământ, tocmai de aceea există și eclipse solare complete.

Cazul fetițelor cu același nume

În 2001, o fetiță de zece ani – pe nume Laura Buxton – a înălțat un balon pe care a scris numele și adresa ei, în speranța că o să își găsească un prieten. Balonul a călătorit 140 de mile și a fost găsit de o fetiță de zece ani, care se numește Laura Buxton. Interesant este că cele două fetițe au și alte elemente comune, nu doar numele.

În timpul unui proces, un hoț s-a simțit extrem de jenat când a constatat că judecătoarea este o fostă colegă de clasă

O reuniune neașteptată a avut loc atunci când Mindy Glazer, un judecător din Miami, prezida un caz de furt și de spargere. Femeia l-a întrebat pe infractor dacă a învățat la Nautilus Middle School. De fapt, în copilărie, cei doi obișnuiau să se joace fotbal împreună.

În 1913, Hitler, Stalin, Trotsky, Tito și Freud au locuit la câteva mile distanță unii de ceilalți, în Viena. În plus, aceștia frecventau chiar și aceeași cafenea

Pagini: 1 2 3