14 fapte ciudate despre viața din China, care sunt de neînțeles pentru occidentali!

Indiferent de ce atitudine aveți față de China, nu puteți decât să recunoașteți originalitatea locuitorilor din această țară străveche. Chinezii combină în mod miraculos înțelepciunea secolelor de învățături cu o perspectivă avansată asupra vieții. Cultura lor este o lume întreagă despre care cu cât mai mult înveți, cu atât devine mai surprinzătoare.

   

– În China, a fost adoptată o lege conform căreia tinerii sunt obligați să-și viziteze rudele vârstnice, iar programul acestor vizite nu este reglementat în nici un fel. Adică, dacă o bunică chineză se supără brusc pe nepotul ei că prea rar vine în ospeție, ea, pe bune, îl poate da în judecată. Așa îi pasă statului de persoanele vârstnice.

– Mulți băieți și fete fără pereche suportă presiunile rudelor, care cer o căsătorie timpurie de la bieții tineri. Prin urmare, a fost creat un serviciu special care vă permite să ”închiriați” un partener, pentru a-l prezenta familiei, ca aceasta să nu-și strice starea de spirit în vacanță.

– Chinezii consideră că este un semn sigur al feminității dacă o fată, care nu a primit ceea ce își dorește de la partener, începe să-și arate ”sajiao” – capriciile. De exemplu, dacă, în timpul unei vizite la un centru comercial, un chinez ea refuzat soției în orice achiziție, ea are toate motivele să facă capricii. Nimeni nu o va învinui pentru asta.


– Chinezii nu vor refuza să ajute un străin, chiar dacă nu îl poate ajuta, scrie Vadim Chekunov în cartea ”China”. De exemplu, dacă rugați un trecător să vă explice calea unde intenționați să mergeți, vă puteți rătăcit și mai mult urmând traseul descris de el. Asta nu înseamnă că chinezii au vrut să vă enerveze, el pur și simplu nu a putut să recunoască că nu știa calea și că nu vă va fi de folos.

– În Imperiul Celest există trotuare speciale cu o linie de separare. Pe o parte a liniei sunt trecătorii fără telefon în mână, pe de altă parte – cei care privesc ecranul smartphone-ului din mers. Acesta este modul în care autoritățile orașului protejează de coliziuni și răniri cetățenii care sunt inseparabili de telefoanele lor mobile.


– Chinezii se străduie să armonizeze spațiul înconjurător în conformitate cu regulile feng shui pentru a speria ghinionul de la ei înșiși. Se crede că energia vieții nu va putea circula prin casă, în care piesele de mobilier sau decor se află în zone care nu sunt destinate acestora. Mai mult, această credință depășește cu mult limitele prejudiciilor cotidiene.

– Locuitorii Imperiului Celest sunt cunoscuți și pentru dragostea lor față de greieri. Din cele mai vechi timpuri, oamenii cu plăcere le păstrează ca animale de companie. În prezent, în China, puteți vedea un bărbat în vârstă pe o bancă undeva într-un parc cu o cutie în mâini, din care se aude un cântec de greier, care, în opinia proprietarului său, are un efect benefic asupra stării spirituale.

Pag Anterioara1 din 2