12 lucruri pe care trebuiau să le facă femeile pentru bărbaţi în anii ’50 – multe dintre ele nu ar fi acceptate sub nicio formă astăzi

Ceea ce în trecut părea normal, astăzi ar putea fi considerat scandalos: obiceiurile și tradițiile de familie au suferit schimbări majore, astfel încât ceea ce se aștepta de la fiecare gen era mult mai dificil pentru femei, din cauza societăţii dominate de bărbaţi care le obliga să muncească din greu, iar părerea lor nu conta.

   

A fost nevoie de timp pentru ca femeile să poată câștiga drepturi civile. Această gândire greşită a fost lăsat în urmă, dar este bine să nu uităm ce anume trebuiau să facă femeile pentru soţii lor în trecut:

1. Să fie mâncarea gata. Planifică chiar și cu o noapte înainte, ce vei găti până când se va întoarce. Acesta este un mod de a-l face să vadă că îţi pasă și că te gândeşti la nevoile sale.

2. Bărbaţilor le e foame când ajung acasă. Prepară-i felul de mâncare preferat pentru a-l primi cu bucurie înapoi acasă după serviciu.

3. Aranjează-te. Ia-ţi 15 minute libere inainte sa ajunga ca să te aranjezi şi să te faci frumoasă. Machiază-te și pune-ţi o panglică în păr.

4. Fii bucuroasă şi interesează-te de starea lui. Dacă e o zi plictisitoare, e nevoie de o soluție și una dintre îndatoririle tale este să o oferi.

5. Curăță mizeria. Aruncă o ultimă privire de ansamblu în partea principală a casei, înainte de sosirea soțului tău, strânge cărți, jucării sau hârtii. Apoi pune o faţă de masă nouă.

6. În lunile reci ale anului trebuie să aprinzi șemineul până când ajunge. Soțul tău va simți că a ajuns într-o oază de odihnă și ordine, se va relaxa şi preocuparea ta cu privire la confortul său îţi va oferi o satisfacție personală imensă.

7. Pregăteşte copiii. Fă-ţi timp câteva minute să speli fața și mâinile copiilor, să le aranjezi părul și să le schimbi hainele, dacă este necesar.

8. Copiii sunt mici comori și soţul tău şi-ar dori să vadă că şi ei depun efort ca lucrurile să meargă bine. Îndepărtează zgomotul, până când ajunge acasă, pune deoparte tot ceea ce face un sunet enervant, încearcă să-i încurajezi pe copii să rămână liniștiți.

9. Fii fericită că îl vezi. Primeşte-l cu un zâmbet larg și arată-i că te bucuri sincer că e din nou acasă şi ascultă-l dacă are ceva să-ţi spună.

10. Nu te plânge niciodată dacă întârzie acasă sau merge să mănânce în alte locuri fără tine.

11. Aranjează-i pernele și oferă-te să-i scoţi pantofii.

12. O soție bună îi cunoaște întotdeauna locul. Nu îl copleşi cu problemele tale şi nu îl contrazice.