12 ciudățenii găsite în adâncurile mărilor și oceanelor

Aproximativ 70% din suprafaţa Pământului este acoperită de apă, însă într-un strat extrem de subiţre comparativ cu volumul planetei noastre. În plus, oceanele deţin aproximativ 96,5% din toată apa de pe Pământ, existând zone din acestea care nu au fost explorate niciodată.

   

De-a lungul anilor au fost făcute numeroase descoperiri subacvatice, diverse structuri care și-au păstrat misterul până în zilele noastre, neputând fi descifrate, deși în prezent există o aparatură modernă de investigare a acestora.

Poate cea mai importantă relicvă a istoriei care a fost pierdută în adâncurile apelor a rămas orașul Atlantida, amintit de Pluto în urmă cu 2.500 de ani, dar care nici până astăzi nu a fost descoperit. Însă, chiar și așa, există multe alte lucruri interesante găsite în adâncurile mărilor și oceanelor.

Mai jos puteți vedea 12 dintre aceste ciudățenii!

Anomalia din Marea Baltică


În anul 2012, în Marea Baltică a fost descoperită o bucată stranie de limonit care, în opinia mai multor specialiști, nu s-a scufundat singură, pentru simplul motiv că, în natură, nu există atâta cantitate. Prin urmare, fie a fost realizată de o civilizație inteligentă – de om sau de locuitorii altor planete.

Experții au ajuns la concluzia că structura (care are un diametru de 60 de metri și care se sprijină de un pilon de 8 metri) este veche de peste 10.000 de ani. Interesant este că în apropierea ei aparatura de la bordul navelor o ia razna.

Avion din Al Doilea Război Mondial

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, acest Douglas Dakota DC-3 a fost folosit pentru a transporta un regiment de parașutiști la diferite misiune. Spre deosebire de multe avioane ajunse sub apă în cel de-Al Doilea Război Mondial, această aeronavă a reușit să supraviețuiască războiului. Însă, în anul 2009 a fost scufundat lângă coasta Kas, din Turcia.

Ochiul misterios

Acest ochi uriaș a fost găsit în apele din Florida, iar Gino Covacci, cel care a gasit ochiul, a declarat ca, la început a crezut că este o minge. Conform biologului Charles Messing acesta este ochiul unui calamar uriaș. Însă, specialistul crede, că cel mai probabil este vorba de un pește spadă, o specie des întâlnită în această parte a lumii.

Schelete găsite în adâncuri

În anul 2015, un scafandru american a fost șocat când a dat peste un lucru destul de înfricoșător, în timp ce înota printre algele marine și pești.

Acesta nu a dat peste o comoară pierdută, ci peste două schelete, ambele având ochelari de soare și care erau așezate pe două scaune. Speriat, scafandrul a alertat autoritățile. În cele din urmă, după mai multe cercetări, s-a dovedit că cele două schelete făceau parte din recuzita lăsată de o firmă de marketing, care a filmat un clip promoțional.

RMS Lusitania

RMS Lusitania supranumită și Ogarul mărilor, a fost un pachebot englez ce a aparținut companiei Cunard Line. Cu un deplasament de 40 000 tdw, a fost cea mai mare navă la începutul secolului XX. Nava a fost lansată la apă în 1906 și numită după provincia romană antică Lusitania, care azi face parte din Portugalia.

Lusitania a fost scufundată la 7 mai 1915 de către submarinul german U-20, pe timp de ceață, la numai 10 Mm în apropierea coastei Irlandei, 6 zile după ce a plecat din New York cu destinația Liverpool.

Deși nu era înarmată, nava transporta 60 de tone de muniție pentru Aliați (1.242 lăzi cu proiectile, 1.000 cutii cu cartușe și 10,5 tone fulminat de mercur). Din cei 1.962 de oameni care au fost pe navă, 1.198 și-au pierdut viața în apa înghețată a Oceanului Atlantic.

Pagini: 1 2