11 sfaturi de la polițiști ca să nu vă treziți cu casa goală după vacanță

E vremea vacanțelor, ceea ce înseamnă că multe locuințe rămân goale pentru o perioadă de timp. Așa că atenție la hoți! Ei nu pleacă în concediu. Din contră, își intensifică activitatea, pe perioada verii. Poliţiştii ne dau câteva sfaturi utile pentru a nu ne trezi cu casa goală după vacanță, mai ales că și hoții sunt în pas cu vremea: își aleg victimele și prin intermendiul reţelelor de socializare.

   

# Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile (uşa de la balcon, geamul de la baie, bucătărie, cămară) inclusiv cele ale anexelor locuinţei!

# Apelaţi la o persoană de încredere care să vă ţină sub observaţie locuinţa şi care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă sau în cutia poştală!

# Evitaţi depozitarea în curtea casei a bunurilor, care pot atrage atenţia hoţilor!

# Prezenţa unui câine de pază în curte îi poate descuraja pe hoţi

# Faceţi pregătirile de deplasare cât mai discret!

# Evitaţi să postaţi în spaţiul virtual date personale şi informaţii despre deplasările dumneavoastră!

# Nu le transmiteți hoților: „De azi, suntem în vacanță!”

# Nu publicați poze din concediu! Polițiștii spun că hoții studiază cu atenţie fotografiile pentru a verifica dacă vacanţa este una mai scumpă şi în funcţie de acest lucru îşi aleg ţinta.

# De asemenea, când postaţi fotografii pe reţelele de socializae, evitaţi ca acestea să fie făcute în locuinţă. În funcţie de imagini hoţii îşi pot da seama dacă aveţi lucruri de valoare.

# Nu lăsaţi în locuinţă obiecte de valoare sau bani!

# Un sistem de alarmă sau supraveghere video a locuinţei îmbunătăţeşte securitatea. Nu uitaţi să-l activaţi la plecare!