11 greșeli de neiertat pe care le fac femeile trecute de vârsta de 45 de ani

Ce nu are voie să facă o femeie matură, independentă și sigură pe sine care are peste 45 de ani?

   

1. Să economisească pe sine.

La această vârstă aveți familie, copii, un câine și o casă, iar o bună parte a salariului îl cheltuiți pentru a întreține familia. Sunteți nevoită să faceți economii în primul rând pe voi înșivă. Fără îndoială, familia este totul pentru dumneavoastră și pentru ei sunteți gata să dați toți banii.

Dar! Dragi doamne, nu puteți trăi doar de dragul altora, uneori trebuie să vă alintați și pe dvs. În fiecare lună, oferiți-vă câte un cadou, cât de mic: o pereche de pantofi, o bluză, o fustă sau o ședință la un salon de înfrumusețare. Suntem siguri că și cei dragi își doresc și s-ar bucura s-o vadă pe mama, soția, sora, fericită și frumoasă.

2. Să poartă tunsori scurte.
O mare greșeală pe care o fac majoritatea femeilor trecute de vârsta de 45 de ani! Cine a spus că tunsorile scurte întineresc? Poate pe cineva o tunsoare scurtă o întinerește, dar pe altcineva, dimpotrivă, o dezavantajează. Acum este momentul să experimentați la capitolul tunsori: încercați o tunsoare carre, apoi lăsați părul să crească, vopsiți-l într-o nuanță de roșcat sau faceți-vă șuvițe blonde. Părul este punctul forte al fiecărei femei, indiferent de vârstă, de ce ar trebui să-l purtați scurt?

În afară de asta, nu uitați de procedurile de îngrijire și tratament pentru păr: folosiți protecție termică pentru păr, faceți măști nutritive și mergeți regulat la coafor. Cu o îngrijire potrivită, părul dumneavoastră va arăta sănătos și frumos.

3. Să aleagă articole care o îmbătrânesc.


Unele femei trecute de 45 de ani decid brusc: „Gata, tinerețea mea a luat sfârșit, nu mai pot purta blugi skinny și topuri frumoase, e timpul să-mi cumpăr o pereche de pantaloni gri, fără formă, o fustă lungă de culoare închisă și o bluză sintetică cu un ciudat imprimeu floral. Moda nu mai este pentru mine, ci doar pentru femeile tinere!”

Sperăm că dumneavoastră nu aveți asemenea gânduri, totuși dacă v-a bătut gândul să achiziționați o piesă vestimentară care vă „îmbătrânesc ”, spuneți-vă: „Oprește-te!”

4. Să nu urmeze tendințele în modă.
Încă o greșeală frecventă a femeilor trecute de 45 de ani este să nu respecte noile tendințe. Încercați măcar din când în când să răsfoiți jurnalele de fashion și să urmăriți noutățile din lumea modei.

În plus, majoritatea tendințelor nu au „restricții de vârstă”. De exemplu, este o fustă plisată la modă în acest sezon este potrivită pentru orice femeie? Da, doar că în cazul dvs. este mai bine să alegeți o fustă de lungime medie. Ce părere aveți despre bluzele cu volane? Bineînțeles, aceasta poate fi purtată atât la 15 ani, cât și la 80 de ani. Dar pantofii cu toc gros? De ce nu? Desigur că nu e cazul să experimentați cu crop topuri și slipperi cu blană, însă este important să știți că moda este accesibilă pentru toate vârstele.

5. Să poarte piese vestimentare mult prea tinerești.

Există o situație inversă: să începeți să vă îmbrăcați ca și cum abia ați împlinit vreo 20 de ani. Tricouri cu inscripții copilărești, fuste mini, sarafane scurte, crop topuri, leggins – toate aceste piese vestimentare nu vă vor face să arătați mai tânără.

Renunțați la stilul tineresc. Veți putea arăta de o sută de ori mai bine dacă veți adopta ținute mult mai elegante. Puteți să urmați aproape toate noile tendințe ale modei, și totuși să rămâneți o doamnă elegantă și stilată.

Pagini: 1 2