11 fotografii care arată cât de înspăimântătoare pot fi oceanele

Oceanul planetar este sistemul interconectat al apelor oceanice (sau marine) ale Pământului și cuprinde cea mai mare parte a hidrosferei, care acoperă aproape 71% din suprafața Pământului, cu un volum total de 1,332 miliarde km cubi.

   

Acesta este împărțit într-un număr de teritorii oceanice principale, care sunt delimitate de continente și au caracteristici oceanografice diferite: el se împarte în Oceanul Atlantic, Oceanul Arctic (rareori considerat o mare a Oceanului Atlantic), Oceanul Indian, Oceanul Pacific și Oceanul Antarctic (considerat de obicei ca partea de sud a Oceanului Atlantic, Indian și Pacific). La rândul său, apele oceanice sunt intercalate de mai multe mări și golfuri mici.

Oceanul Pacific (de la numele latin Mare Pacificum = mare liniștită) este cel mai mare ocean din lume, acoperind aproximativ 33% din suprafața Pământului. Oceanul are o suprafață totală de 165,3 milioane de km² și se întinde pe aproximativ 15.500 km de la Strâmtoarea Bering în nord și până la Marea Ross în Antarctica.

Pacificul este casa pentru milioane de viețuitoare, dintre care pești, balene și rechini. De asemenea, tot aici pot fi văzute și meduze uriașe. De exemplu, cand efectua scufundări în Insulele Los Coronados din Oceanul Pacific, în apropierea Mexicului, fotograful Bob Cranston a dat în mod accidental de un grup de meduze uriașe. Înspăimântătoare, însă deosebite.

Iată mai jos câteva fotografii care surprin măreția oceanelor și care ne arată câteva dintre cele mai ciudate lucruri pe care le putem vedea atunci când cutreierăm oceanele!

Marele Alb este de-a dreptul gigant. Acesta are în jur de 6 metri și poate ajunge să cântărească și 5 tone. În general nu atacă oameni, însă nu se știe niciodată ce se poate întâmpla

Balenele sunt cele mai mari ființe de pe Pământ. Ei bine, din această poză ne dăm seama și de ce


Numărul atacurilor rechinilor este în creștere, cu toate că populația de rechini este în scădere din cauza pescuitului și pierderii habitatului

Multe dintre suprafețele oceanelor nu au fost încă explorate. Pare mai simplu să lansezi o rachetă în spatiu decât să investighezi într-un submarin adâncimile aparent nelimitate ale oceanului


Unele meduze sunt uriașe, tentaculele acestora ajung să măsoare și 37 de metri

Pag Anterioara1 din 2