10 TRUCURI care te vor ajuta să faci POZE mai bune cu TELEFONUL

Pe Internet apar în fiecare zi noi sfaturi și trucuri pentru orice ocazie, iar unele dintre ele sunt atât de simple că ne întrebăm cum de nu le-am inventat noi singuri. De exemplu, iată câteva secrete de la profesioniști despre cum să faci fotografii extraordinare folosindu-ți doar smartphone-ul:

   

1. Căștile pe post de buton declanșator
Un mod mai puțin evident de a-ți folosi dispozitivul este cel de a-l utiliza ca buton declanșator. Tot ce trebuie să faci e să conectezi căștile la telefon, să deschizi camera foto și să apeși butonul „+” pentru a face o fotografie.

2. Selfie cu mâinile libere
E destul de complicat să faci un selfie alături de mai mulți oameni deodată – cineva iese mereu din cadru sau mâna ta apare în poză. Pentru a rezolva această problem, apelează la un truc simplu. Ia un card de plastic de care nu mai ai nevoie și îndoaie-l de două ori, astfel încât să-ți poți așeza telefon pe el. Folosește-ți căștile sau temporizatorul pentru a face o fotografie.

3. Gemeni panoramici

Folosește funcția panoramă pentru a avea două imagini la fel, fără să fie nevoie să editezi nimic. Selectează modul panoramic, pune persoana acolo unde trebuie să stea și începe să-ți miști telefonul în orice direcție. Imediat ce persoana a ieșit din cadru, oprește-te sau încetinește. Când faci asta, modelul tău ar trebui să vină în spatele tău și să stea în cadrul următor.

4. Șterge mereu camera telefonului

Atunci când ștergi camera telefonului ai grijă să o faci cu o țesătură care nu lasă scame. Poți încerca să ștergi camera cu o gumă de șters și vei vedea rezultate foarte bune.

5. Fotografii subacvatice
Fotografiile subacvatice sunt mult mai bune cu un smartphone decât cu un aparat foto și nici măcar nu ai nevoie de o husă de protecție. Pune-ți telefonul într-un borcan gol, apoi coboară paharul în apă pentru a face poza. Folosește-ți căștile. Pentru niște fotografii la o adâncime mai mare a apei, pune un prezervativ pe telefon – va deveni rezistent la apă și va fi la fel de sensibil ca și până atunci.

Pag Anterioara1 din 2