10 sfaturi prețioase de la un electrician: toți prietenii le-au repetat!

”De regulă, noi deja după ce finisăm lucrul ne dăm seama de unde trebuia să-l începem”, această declarație descrie foarte bine orice reparație și, în special, instalarea prizelor și a întrerupătoarelor.

   

S-ar părea că reparația e terminată, nu a rămas decât de făcut ordine și de aranjat mobila, și când colo (ce necaz!) înțelegeți: prizele nu sunt în locurile care trebuie, sunt acoperite de mobilă.

Iar alte prize noi înseamnă fire noi în perete, deci, trebuie de scos și de lipit din nou tapetele și tot așa, ca un cerc vicios.

Opțiunea ideală ar fi să gândiți încă la etapa de planificare a reparației unde vor fi amplasate aparatele electrice și mobila.

Pentru ca data viitoare să nu călcați pe aceeași greblă, faceți notițe și veți vedea cum carnetul dumneavoastră se va umple cu diferite soluții neevidente referitor la problemele electricii.

Unele din ele le găsiți mai jos!

1. Întrerupător în antreu care deconectează totul!

O idee minunată! Deseori se întâmplă să fiți deja îmbrăcați, încălțați și deodată vă dați seama că la al doilea etaj arde lumina…Sau sunteți în drum spre locul de muncă și vă gândiți ”Oare am scos fierul de călcat din priză?”.

Este foarte tentant să puteți rezolva toate aceste probleme printr-o singură mișcare, important este ca frigiderul să poată fi oprit separat, de altfel veți fi nevoiți să aruncați foarte des produsele alimentare.

2. Prize în glafuri

Se știe că nu există multe prize. Prizele din glafuri vor fi utile dacă pervazul îndeplinește funcția zonei de lucru în bucătărie, dacă bucătăria este mică și sunteți nevoiți să economisiți fiecare centimetru de spațiu liber, dacă masa se află alături de geam.

Dacă pe pervaz stau electrocasnicile care le folosiți zilnic și nu aveți o priză, atunci veți avea nevoie de un prelungitor, care schimbă tot aspectul interiorului.

Iar înainte de Anul Nou vă veți spune mulțumesc pentru această priză, când veți înfrumuseța fereastra din camera copiilor (sau din bucătărie) cu ghirlande.

3. Întrerupătoare lângă pat

Și nu doar lângă pat, dar și în spațiile pe unde treceți des. Este un truc vechi, care poate fi întâlnit în hoteluri, dar mulți uită de el atunci când fac reparație.


4. Regulator pentru sistemele de încălzire prin pardoseală la nivelul ochilor

Acesta este nivelul optim pentru fixarea acestuia. De ce oare toți constructorii se străduie să-l instaleze cât mai aproape de podea?

5. Iluminarea completă a balconului

Când iluminați logia, nu uitați de întrerupător. În caz contrar, veți ieși la balcon și va trebui să vă întoarceți în cameră ca să aprindeți lumina.


Pagini: 1 2