10 SECRETE pe care trebuie să le știi în situațiile PERICULOASE

Angajat la forțele speciale americane, Clint Emerson a participat la operațiuni guvernamentale secrete din întreaga lume. Iar după ce s-a pensionat, Emerson a scris un manual ilustrat, în care vorbește despre abilitățile și cunoștințele necesare pentru a scăpa de un atac și pentru a supraviețui într-o situație critică.

   

1. În timpul unui accident de mașină
În timpul călătoriei, ține-ți mâinile în forma orele „9” și „3”, iar degetul mare – pe partea exterioară a volanului. Dacă degetul mare și arătătorul sunt în jurul volanului, atunci șansa de a-ți rupe degetele este incredibil de mare. Dacă ții mâinile pe volan într-o poziție încrucișată, atunci există riscul de a rupe nu numai încheietura mâinii, ci și antebrațul.

Dacă stai în spate, înainte de impact îndoaie genunchii într-un unghi de 90 °, protejându-ți capul. În această situație, șansa de a te răni este mai mică.

2. Atacul unui câine
Ca să alungi câinii, se poate folosi un amestec de apă și amoniac . Amoniacul este destul de inofensiv și nu dăunează animalului în nici un fel, dar îl va speria imediat.

Cea de-a doua cale este de a folosi un spray cu aer comprimat. Acest lucru este adesea vândut pentru curățarea tastaturii. Un curent puternic de aer rece din nas distorsionează chiar și cel mai agresiv câine.

Cea mai eficientă metodă este să utilizezi spray-ul cu piper sau urina unui alt animal. Piperul sperie pur și simplu câinele, iar prezența urinei este percepută ca un teritoriu străin, iar animalul nu te va urmări.

3. Să ai mereu cele necesare în geantă
Cum ar fi: o busolă, un ceas, un pix, bani cash, un briceag cu mai multe instrumente și un telefon negru ca să nu atragă atenția în cazul trebuie să înregistrezi ceva.

4. Strangulare
Intenția de strangulare este una dintre cele mai utilizate tehnici de către răufăcători. Acționează asupra arterei carotide, blochează oxigenul și permite dezarmarea inamicului în 3-5 secunde. Dar te poți salva dacă ți se întâmplă.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îl apuci de gât pe atacator. Acest lucru se face pentru a preveni strangularea.
Apoi, apleacă-te, apucă-ți adversarul de mână cât mai jos posibil și apleacă-te în jos cu o mișcare ascuțită. Ca rezultat, îl vei pune la pământ.

5. Curenții
Dacă te-ai uitat la filme cu spioni, ai observat că agenții adesea pătrund în mare dintr-un avion sau un elicopter. Dar în viața reală, cea mai periculoasă în această situație nu este un salt de la o altitudine mare, ci un curent invers care te trage departe de țărm

Curentul inversat este un curent de apă care poate apărea oriunde la 10-15 metri de țărm.

Dacă ești lovit de un astfel de curent, nu înota drept, ci paralel cu țărmul sau în diagonală. Astfel de curenți nu se întind pe o distanță prea lungă, așa că îți poți salva viața.

Pag Anterioara1 din 2